NOVA GENERALNA DIREKTORKA L’ORÉALA ZA ADRIA-BALKAN REGIJU

27. II 2020 | Vanya Panayotova je imenovana za novu generalnu direktorku L’Oréala za tržišta Adria-Balkan regiona, uključujući i Srbiju. Ona će početkom marta zameniti Brigitte Streller, koja će preuzeti nove dužnosti u L’Oréal Grupi nakon 15 godina uspešnog rukovođenja ovim regionom.

Vanya Panayotova je trenutno generalna direktorka L’Oréala u Rumuniji i njene odgovornosti se ovim imenovanjem proširuju na zemlje Adria-Balkan regiona, odnosno Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku i izvozna tržišta.

Panayotova ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje radno iskustvo u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vođenju međunarodnih kompanija i velikih preduzeća. Karijeru je započela u kompaniji Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelēz International, gde je napredovala radeći na tržištima istočne Evrope, Afrike i Bliskog istoka. U Rumuniju je došla 2017. kao generalna direktorka kompanije Orbico, a 2018. pridružila se L’Oréal Grupi na poziciji generalne direktorke L’Oréal Rumunije. Sa dokazanim uspehom u biznisu i izuzetnim poznavanjem država u ovom regionu, ona će povezivanjem najboljih praksi doprineti daljem uspehu i rastu tržišnog udela L’Oréala u svim državama za koje je sada zadužena, kažu iz kompanije.

„Zaista sam uzbuđena zbog nove pozicije u L’Oréalu Adria-Balkan i presrećna sam što ću upravljati ovim izvrsnim, motivisanim timom. Radujem se zajedničkoj budućnosti i doprinosu misiji kompanije da pruži lepotu svima, širom ovog regiona,” izjavila je Panayotova.

Brigitte Streller će nastaviti svoju karijeru kao generalna direktorka L’Oréal-a za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana za generalnu direktorku za tržišta Balkana 2004. godine, Streller je postavila L’Oréalove filijale u Srbiji i Bugarskoj, a potom 2010. preuzela i upravljanje kompanijom u Adria regionu koji obuhvata Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i izvozna tržišta. Tokom proteklih 15 godina uspešnog rukovođenja, pozicionirala je L’Oréal kao neprikosnovenog lidera u industriji lepote u ovom regionu, stoji u saopštenju kompanije.

Proces primopredaje dužnosti je u toku, a promene zvanično stupaju na snagu od 1. marta 2020.