NIS POMOGAO UNAPREĐENJE BEZBEDNOSTI DECE I NASTAVNIKA U KIKINDI

foto: NIS promo

6. IV 2022 | Bezbednost dece u školama i kvalitetno obrazovanje vrednosti su koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje. Tako je u okviru programa društvene odgovornosti ‘Zajednici zajedno’, NIS donirao sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za unapređenje bezbednosti dece i nastavnika u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi. Uvođenjem savremenih sistema zaštite poput video nadzora, alarma i SOS tastera, više od 4.000 učenika u ovom gradu imaće veću bezbednost, a školska imovina efikasniju zaštitu.

Ovim povodom predstavnici Grada Kikinda, kompanije NIS i Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, posetili su Osnovnu školu ‘Sveti Sava’ koja je jedna od podržanih u okviru programa ‘Zajednici zajedno’. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, ovom prilikom je istakao značaj saradnje kompanije NIS i Grada u okviru podrške zajednici.

“Nastavljamo projekte društvene odgovornosti sa NIS-om, koji su otpočeti još  2009. godine. U tom periodu zajedno sa kompanijom NIS realizovali smo 164 projekta u koje je uloženo 236 miliona dinara. Neki od njih su izgradnja parkova, igrališta, podrška vrtićima i školama. I ovim projektom nastavljena je tradicija podrške i jasno pokazujemo opredeljenje Grada da vodimo računa o deci“, rekao je Lukač, dok je Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS izrazio zadovoljstvo realizacijom projekata koji su namenjeni bezbednosti najmlađih.

“Ovaj projekat sproveli smo zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i našim lokalnim partnerom, gradom Kikindom. Podsetio bih i na to da smo i tokom prošle godine, u okviru programa ‘Zajednici zajedno’ uložili 15,5 miliona dinara namenjenih za realizaciju pet projekata iz oblasti zaštite životne sredine u Kikindi. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu i budemo partner na projektima koji doprinose opštem boljitku svih nas“, objasnio je Borenović.