NECTAR I TETRA PAK PREDSTAVILI NOVU LINIJU INOVATINIH TETRA BRIK® ASEPTIC 200ML SLIM LEAF PAKOVANJA

13.06.2018---Nectar-otvorio-novi-pogon

13. VI 2018. | Kompanija Nectar je u godini jubileja, kada obeležava 20 uspešnih godina svog poslovanja, predstavila uvođenje nove tehnologije i investicije u dalji razvoj. Ovim povodom juče je svečano puštena u rad nova najsavremenija Tetra Pak linija za proizvodnju dve vrste modernih i inovativnih ‘on the go’ porcijskih pakovanja. Investicija u novu liniju iznosila je 1,5 miliona evra, i predstavlja dalji korak u razvoju najrazličitijih kategorija proizvoda u malim pakovanjima u skladu sa svetskim trendovima.

Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, nova linija Tetra Pak A3/Compact Flex pruža maksimalnu fleksibilnost, omogućavajući kompaniji da rotira proizvodnju između različitih pakovanja.

Saradnjom kompanije Tetra Pak, vodeće svetske kompanije u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda, i kompanije Nectar, srpskom tržištu je među prvima u jugoistočnoj Evropi predstavljena inovativna Tetra Brik Aseptic 200 ml Slim Leaf ambalaža. Novo pakovanje daje superiorno iskustvo za potrošače, sa svojim panelima u obliku listova i centralizovanom slamnom rupom za dodatnu diferencijaciju koja donosi inovativni izgled pića kao što su sokovi, nektari, voćni smoothy i druga pića koja ne moraju da se čuvaju u frižideru. U ovu ambalažu veličine porcije pakovaće se Nectar Family i Kids 100% voćni sokovi, namenjeni konzumiranju u pokretu.

“Kompanija Nectar već punih 20 godina trudi se da celom regionu ponudi nove, drugačije, inovativne i, što je najvažnije, kvalitetne proizvode. U jubilarnoj godini poslovanja, naš fokus je na daljem razvoju i investicijama, koje će se u skladu sa planovima progresivno nastaviti i u budućnosti. Prateći potrebe savremenog čoveka, kao i trendove u konzumaciji, investirali smo više od 1,5 miliona evra u novu, najsavremeniju Tetra Pak® liniju za proizvodnju dve vrste modernih i inovativnih ‘on the go’ porcijskih pakovanja. Na ovaj način ćemo prvi na tržištu Srbije i regiona ponuditi različite kategorije proizvoda u inovativnim formatima pakovanja pogodnim za život u pokretu. Kompanije Nectar i Tetra Pak® veoma uspešno sarađuju već skoro 20 godina i duboko verujem da će se na isti način saradnja nastaviti i u budućnosti”, izjavio je Mihailo Janković, direktor Nectar grupe.

“Veoma smo srećni što smo se pridružili našem partneru kompaniji Nectar u obeležavanju svoje dvadesetogodišnjice sa uvođenjem nove Tetra Pak A3/Compact Flex proizvodne linije i lansiranjem tri nova pakovanja iz našeg najbolje prodavanog Tetra Brik Aseptic asortimana. To je rezultat partnerstva koje smo razvili sa kompanijom Nectar tokom svih ovih godina, ulažući zajedno u razvoj lokalne srpske industrije sokova i oduševljavajući potrošače inovativnim proizvodima koji odgovaraju njihovom životnom stilu. Kao dve kompanije kojima su  inovacije izvor rasta poslovanja, uvereni smo da će to biti prvi korak za mnoge buduće projekte koje će Tetra Pak i Nectar razvijati zajedno u Srbiji i regionu”, izjavio je Francesco Faella, izvršni direktor Tetra Paka za jugoistočnu Evropu.