MOL SERBIA I AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA POTPISALI PROTOKOL O SARADNJI

22. V 2019. | Kompanija MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja potpisale su Protokol o saradnji kojim su utvrđene smernice za saradnju na polju promovisanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Fokus saradnje u narednom periodu biće društveno odgovorni projekat ‘Igra je za decu, dečiji život nije igra’, koji omogućava roditeljima vozačima da na servisnim stanicama MOL Serbia provere da li su dobro postavili dečija sedišta u vozila, dobiju podršku prilikom instaliranja sedišta, ali i savet i informaciju kako da dete bude bezbedno tokom vožnje.

Saradnja sa Agencijom za bezbednost saobraćaja omogućiće da zaposleni na svim servisnim stanicama MOL Serbia  prođu obuku za postavljanje dečijih sedišta od strane sertifikovanih edukatora Agencije. Na ovaj način, usluga će biti dostupna potrošačima širom Srbije.

“MOL Serbia, kao društveno odgovorna kompanija, svojim delovanjem podržava inicijative za podizanje bezbednosti u saobraćaju, a pogotovo kada je reč o najmlađima. Važno nam je da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobijaju na stanicama, ali nam je još važnije da bezbedno nastave put. Projekat ‘Igra je za decu, dečiji život nije igra’ je samo početak saradnje sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Tokom leta i jeseni realizovaćemo zajedničke aktivnosti na našim servisnim stanicama kako bismo kupcima predstavili značaj pravilne upotrebe dečijih sedišta“, izjavila je v.d. direktora kompanije MOL Serbia Nataša Vukšić.

Agencija za bezbednost saobraćaja različitim aktivnostima nastoji da podigne svest vozača o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju. Podaci studije o bezbednosti u saobraćaju pokazuju da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50%, a novorođenčadi čak za oko 70%.

Besplatni saveti u vezi sa pravilnim korišćenjem dečijih sedišta omogućeni su na više od 40 servisnih stanica MOL Serbia širom Srbije. Tokom leta timovi zaposlenih u MOL-u obilaziće veće gradove u Srbiji i na servisnim stanicama biti na raspolaganju vozačima koji žele da provere  da li su dečija sedišta u njihovom automobilu pravilno postavljena.