MG MIVELA VODA PRIJATELJ MEĐUNARODNE 51. TRKE ‘BELI KROS’

13.02.2018---Mg-Mivela-na-trci-Beli-kros

13. II 2018. | Na beogradskom izletištu Košutnjak, koje predstavlja oazu čistog vazduha, održana je 51. Međunarodna trka ‘Beli Kros’, koja je okupila brojne ljubitelje sporta i atletičare.

Učesnici su pokazali besprekornu kondiciju, a Mg Mivela voda bila je tu kako bi učesnicima pružila hidrataciju i neophodnu dnevnu dozu magnezijuma.

“Prilikom svake fizičke aktivnosti dolazi do pojačanog znojenja, aktiviraju se mišići, gube se tečnost i elektroliti, zbog čega je veoma važno da vodimo računa da pre, tokom i posle fizičke aktivnosti nadoknadimo  gubitak minerala, a najbolji način je balansiranim unosom prirodnih namirnica i vode bogate magnezijumom. Od izuzetnog značaja je da se osigura svakodnevni, kontinuirani unos magnezijuma iz prirodnih izvora, imajući u vidu da organizam nije u stanju da ga sam stvara ili čuva, kako bi se na taj način obezbedilo pravilno odvijanje vitalnih funkcija organizma. Kako bi iskoristljivost magnezijuma u organizmu bila potpuna, neophodno je da bude u obliku hidrogen-karbonata koji se brzo i lako rastvara u organizmu i dospeva do svake ćelije u organizmu”, istakli su iz Mg Mivele.