METRO 8. PUT USPEŠNO SERTIFIKOVAN PO NAJVIŠIM STANDARDIMA KVALITETA

1782018-metro

17. VIII 2018 | Metro Cash&Carry Srbija osmi put za redom uspešno je sertifikovan prema IFS Cash&Carry standardu koji pripada grupi GFSI najviših standarda iz bezbednosti hrane. Sertifikacijom su obuhvaćeni direkcija i svih devet veleprodajnih objekata.

Primenjujući ovaj standard, Metro pruža garanciju najvišeg kvaliteta, posebno kada je reč o očuvanja bezbednosti svežeg mesa, kao veoma osetljive i mikrobiološki lako kvarljive namirnice, navodi se u saopštenju kompanije.

Proverom svih segmenata nabavke, transporta, prijema, skladištenja, dostave i prodaje prehrambenih proizvoda, utvrđen je visok nivo bezbednosti i kvaliteta istih, kao i visok nivo edukovanosti zaposlenih iz ovih oblasti. Kontinuirano se prate i implementiraju novi trendovi u okviru standarda vezanih za kvalitet i bezbednost hrane i vrši brzo i efikasno unapređenje proizvodnih procesa, obuka i edukacija zaposlenih.

IFS Cash&Carry standard-verzija 2 proširena je zahtevom koji se odnosi na Food fraud i Food defence. U pitanju su zahtevi za uspostavljanje mera kako bi se sprečili namerni pokušaji kontaminacije prehrambenih proizvoda, neovlašćenog prisustva robe i ljudi, prevare sa hranom, bioterorizma i vandalizma infrastrukturnih delova i opreme koja može uticati na bezbednost hrane.