MERCATOR-S – PLATFORMA ZA PLASMAN ROBE DOMAĆIH PROIZVOĐAČA

1422019-Entoni-Sosic,-CEO-MERCATOR-S

14. II 2019. | Mercator-S, jedan od vodećih trgovinskih lanaca na domaćem tržištu, sa više od 700 domaćih dobavljača, 21 hiljadom domaćih artikala koji čine više od 60 odsto ukupnog prometa, sa oko 8 hiljada zaposlenih u Srbiji, predstavlja podršku domaćoj  privredi i značajnu platformu za unapređenje sektora, umrežavanje kompanija i plasman domaće robe, saglasili su se učesnici poslovnog sastanka u organizaciji Privredne komore Srbije, na kome su prisustvovali – Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S, kao i predstavnici najvećih strateških dobavljača kompanije Mercator-S i najuspešnijih privrednika u Republici Srbiji.

“Šansa malih poljoprivrednih proizvođača je u trgovinskim lancima kao što je Mercator-S”, rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Mercator-S je od izuzetnog značaja za plasman domaćih proizvoda i pozicioniranje domaćih brendova, ne samo u Srbiji već i u regionu, sa više od 1.000 prodajnih objekata u Srbiji, BiH, Sloveniji i Crnoj Goriˮ, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

“Mercator Grupa se strateškim planiranjem i odgovornim poslovanjem konsolidovala, povećala je prihod za 5,4 odsto, smanjila dug za 93,3 miliona evra, što govore rezultati za prvih devet meseci 2018. godine, i nastavila da ulaže u razvoj kompanije”, rekao je Entoni Sošić, generalni direktor Mercator-a S i dodao:  “poverenje i podrška koje je pokazala država, dobavljači, kao i naši potrošači bili su ključni za naše poslovanje u poslednje dve godine. Mercator-S je u navedenom periodu kroz različita poreska davanja u budžet Republike Srbije uplatio oko 150 miliona evra, oko 700 hiljada evra uložio u društveno odgovorne projekte, a u narednom periodu planira da nastavi poslovanje u istom pravcu”.

Mercator-S, u okviru koga posluju IDEA prodavnice, RODA marketi i Mercator hipermarketi, je nacionalni trgovinski lanac, sa više od 320 prodajnih objekata u 78 gradova širom Srbije.