LOTOS OD ISKORIŠĆENIH LIMENKI NA OVOGODIŠNJEM EXITU

372019-LotosOdLimenki

3. VII 2019. | Prvi put na ovogodišnjem Exitu posetioci će moći da učestvuju u kreiranju Lotosa – umetničke instalacije koja nastaje od iskorišćenih limenki. Interaktivna, svetleća konstrukcija je delo ‘domaće pameti’, tima Recan fondacije i Polimorfa. Recan fondacija, koja je već godinama posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, i ovoga puta na inovativan i kreativan način nastavlja svoju misiju.

“Nakon uživanja u omiljenom piću, limenku nemojte baciti, već je ubacite u Lotos. Svako ko to uradi, od cveta koji simbolizuje mudrost će kao zahvalnost ‘dobiti’ poruku sudbine za to veče ili do nove reciklirane limenke. Verujemo da će posetioci festivala sjajno reagovati i na ovu akciju programa ‘Svaka limenka se računa’. I ove godine uživamo u muzici, ali se i na zanimljiv način podsećamo svih prednosti limenki – lagane su, nesalomive i mogu se reciklirati bezbroj puta”, izjavio je Nemanja Komatović iz Recan fondacije.

Impresivno delo, visoko dva metra i dugo pet metara, biće svojevrsan ukras festivala i najbolji podsetnik na značaj reciklaže. Osim Lotosa, i već dobro poznata Pixelata – jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki – doprineće reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana. Lotos i Pixelata će se nalaziti u Opens zoni, zahvaljujući saradnji Recan fondacije i Exit fondacije.