LIDL OTVORIO LOGISTIČKI CENTAR U NOVOJ PAZOVI

13.06.2018---Delegacija-u-obilasku-Logistickog-centra-Lidl-Srbija

13. VI 2018. |Logistički centar kompanije Lidl Srbija otvoren je juče u Novoj Pazovi, kao važan deo priprema za otvaranje  prodavnica u Srbiji, koje se očekuje do kraja 2018. godine. Pritiskanjem dugmeta i podizanjem rampe za prvi kamion robe, Logistički centar su zvanično otvorili generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice i počasni gosti – ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Logistički centar kompanije Lidl Srbija prostire se na više od 45.000m², ima kapacitet za skladištenje 30.000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi. Jedan je od najvećih objekata u jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji – zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad – poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla.

Sve namirnice u Logističkom centru Lidla Srbija će se čuvati u komorama na posebno prilagođenoj temperaturi koja je optimalna za održavanje svežine određenog proizvoda. Centar ima 5 temperaturnih zona, a između ostalog, jedinstven je po tome što ima komoru namenjenu isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda (+18C). Kombinacija modernih tehnologija, poput ‘pick-by-voice’ upravljanja komisioniranjem i optimizovanih procesa rada doprinosiće efikasnosti Logističkog centra kako se roba u njemu ne bi zadržavala dugo, već u najkraćem roku stigla do budućih potrošača.

Kao značajan investitor i poslodavac, kompanija Lidl Srbija je u proces izgradnje Logističkog centra aktivno uključila srpsku građevinsku industriju angažovanjem domaćih projektantskih, nadzornih i izvođačkih firmi sa ukupno 50 angažovanih podizvođača tokom godinu dana gradnje.

“Današnje otvaranje Logističkog centra važan je događaj za Lidl, jer smo korak bliže da kroz pažljivo odabran asortiman i naše Lidl brendove, potrošačima u Srbiji ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine, sveže i kvalitetne proizvode, i najbolji odnos cene i kvaliteta. Ovo je potvrda da Lidl dolazi kao dugoročan partner, koji je tu ostane i da se zajedno razvijamo i unapređujemo”, rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da otvaranje Logističkog centra u Novoj Pazovi predstavlja za Lidl značajan korak na putu do početka operativnog rada u Srbiji. “To je izvanredan primer za sve veći intenzitet ekonomskih odnosa između Nemačke i Srbije”, naglasio je ambasador Ditman, dodavši da:  ”u Srbiji ima oko 400 nemačkih kompanija sa ukupno 45.000 radnika i investicija u vrednosti od oko dve milijarde evra, što znači da angažman nemačkih kompanija u Srbiji nikad nije bio jači. Blisko sarađujemo sa našim srpskim partnerima, kako bismo produbili ovaj pozitivan trend – u cilju daljeg poboljšanja poslovne atmosfere, za koju je jačanje vladavine prava od centralnog značaja. Nemačka će i nadalje snažno podržati reforme u Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji”.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović pozdravio je zaposlene u Lidlu i rekao da je otvaranje Logističkog centra ove kompanije jedan od znakova da su pokazatelji za Vojvodinu sve bolji.

U novootvorenom Logističkom centru će raditi 180 zaposlenih različitih profila, čiji najveći deo dolazi iz Nove Pazove i okoline.