LET’S CHEF TOGETHER: AMBASADOR TURSKE PRVI DOMAĆIN NOVOG PROJEKTA

1. IV 2022. | U prelepom ambijentu Prezident Palace Belgrade hotela održan je prvi događaj u okviru serijala Let’s chef together (Kuvajmo zajedno) u organizaciji Color Media Communications u partnerstvu sa kompanijom Lidl Srbija. Projekat je nastavak priče koju je pokrenuo magazin Diplomacy&Commerce Austria sa ciljem da se predstave autentična i tradicionalna jela koja se kuvaju širom sveta. Plan je da se u društvo predstavnika diplomatskog kora, medija, food blogera i drugih gostiju govori o značaju hrane kao dela kulturnog i turističkog identiteta država širom sveta. U planu je 10 događaja do kraja 2022. godine.

Prvi domaćin bio je ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoy, koji je sa svojom suprugom Dr. Canan Parmaksızoğlu Aksoy s velikom pažnjom i uz pomoć šefa ambasade i šefova iz restorana Kultura prikazao delić jela koja predstavljaju Tursku u najboljem svetlu.

Ambasador Aksoj izjavio je da kuhinja svih kultura na neki način pokazuje i kulturni identitet mesta kojem pripada.

“Hrana ne predstavlja samo ishranu, već i istoriju, kulturu, verovanje i identitet. Bogatstvo turske kuhinje nastalo je kao rezultat ukrštanja različitih kultura tokom dugog istorijskog perioda”, rekao je Aksoy i dodao: “Naši stolovi za jelo su simbol jedinstva i deljenja, a imaju i karakteristiku da okupljaju ljude”.

“Zadovoljstvo nam je što smo deo ovog kulinarskog putovanja i što zajedno sa ambasadom Turske imamo čast da pokažemo kako uz pomoć poznatih Lidl namirnica, nekoliko nesvakidašnjih začina i dodataka lako možemo stići i do kuhinje ove zemlje. Pozivamo potrošače da se prepuste eksperimentisanju uz Lidl proizvode, sa malo umeća garantujemo puno gastronomskih avantura”, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija.

Ovom događaju, na kojem je predstavljena turska kuhinja, prisustvovali su i ambasadori Pakistana, Mađarske, Južne Koreje, Belgije i Maroka, brojni mediji i blogeri.