LESAFFRE KUPUJE FABRIKU EKSTRAKTA KVASCA KOMPANIJE ALLTECH U SRBIJI

12.02.2018---Lesaffre-kupuje-Atlech-Serbia

12. II 2018. | U okviru tekuće strategije širenja u oblasti ishrane i zdravlja, Lesaffre, jedna od vodećih svetskih kompanija u industriji kvasca i fermentacije, kupio je fabriku kvasca firme Alltech u Srbiji. Ovom transakcijom, Alltech nastavlja da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti.

Kako su naveli iz kompanije, Lesaffre ima značajne ciljeve strateškog razvoja u oblasti ishrane i zdravlja na osnovu 165 godina ekspertize i iskustva u vezi sa kvascem i proizvodima dobijenim fermentacijom. Ovim potezom će učvrstiti vodeću poziciju na rastućem tržištu ekstrakta kvasca.

“Lesaffre je na tržištu ekstrakta kvasca i njegovih derivata prepoznat kao pouzdan partner sa ekspertizom u pronalaženju specifičnih rešenja”, izjavio je Antoan Bol, generalni direktor Lesaffre Grupe. “Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca”, dodao je Bol.

Srpska fabrika koja se nalazi u Senti će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane. Jedan od ključnih ciljeva kompanije Alltech je bio da obezbedi dugoročnu budućnost srpske fabrike i zaposlenih.

“Kompanija Alltech je zadovoljna što ovu fabriku prodaje porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga”, izjavio je Olrik Blejk, generalni direktor firme Alltech. “Budućnost fabrike je bila od ključnog značaja u pregovorima koje smo vodili. Uvereni smo da će Lesaffre nastaviti da razvija kompaniju zahvaljujući svojoj ekspertizi u fermentaciji i derivatima fermentacije. Ona je savršen izbor za kupovinu i vođenje poslovanja na putu budućeg rasta. U međuvremenu, Alltech će nastaviti da se bavi svojim osnovnim delatnostima, nakon rekordnog rasta poslednjih godina”, dodao je Blejk.