KROZ FAST TRACK PROGRAM, VISA PODSTIČE NAREDNU GENERACIJU FINTECH-A I OBNOVU GLOBALNE EKONOMIJE

23112020g-visa

23. XI 2020 | Pandemija virusa COVID-19 nametnula je velike finansijske izazove kako preduzećima, tako i potrošačima, a usled novonastalih okolnosti sve veći broj ljudi počinje digitalno da upravlja svojim novcem. Stoga fintech kompanije, koje razvijaju novu informativnu tehnologiju u cilju unapređenja finansijskih servisa i usluga, imaju ključnu ulogu u obnovi globalne ekonomije.

Kako bi obezbedila veću podršku ekosistemu, kompanija Visa je najavila dve nove komponente svog Fast Track programa, koji je namenjen upravo fintech kompanijama. To su set alata koji pomaže fintech partnerima kompanije Visa da ubrzaju rast i poboljšaju usluge i program sertifikacije nazvan Visa Ready for Fintech Enablers, koji im omogućava brzo povezivanje sa sertifikovanim partnerima za digitalno izdavanje i druge usluge.

Fintech lideri širom sveta sve više se opredeljuju za saradnju sa kompanijom Visa u mnogim ključnim oblastima, kao što su digitalni novčanici, digitalno bankarstvo, odloženo plaćanje, B2B plaćanje, prekogranične pošiljke, plaćanja računa, platna infrastruktura i lična plaćanja. Partneri kompanije Visa u regionu Kavkaza su SPACE neobank i Unicard iz Gruzije, kao i VTB Azerbaijan i UMICO by Competo iz Azerbejdžana. Visa je nedavno otpočela saradnju i sa fintech kompanijama kao što su Monobank iz Ukrajine, Beeline i Wooppay iz Kazakhstana, kao i Affirm, BillGO, Finix, Go-Jek, PayPal, Rappi, Stripe, Varo Money, i Venmo.

Proširivanjem Fast Track programa, fintech kompanije dobile su potrebne alate. Zbog toga je učešće u programu Fast Track poraslo za 360 odsto u odnosu na prošlu godinu, a Visa je poželela dobrodošlicu stotinama fintech radnika koji su angažovani u okviru ovog programa.

“Veoma nas raduje što fintech partneri koriste naše programe i mrežu za digitalizaciju finansijskih usluga, što poboljšava život korisnika, kao i firmi“, istakao je Jevgen Lisnjak, viši direktor za strateška partnerstva i fintek, region CISSEE, Visa. “Kroz ovaj program, fintech kompanijama obezbeđujemo jednostavan set alata za plasman njihovih proizvoda. Resursi koje pružamo, poput licenciranja i dizajna kartica, pomogli su da Fast Track postane vodeći program za razvoj fintech-a”, dodao je Jevgen Lisnjak.

 

Proširen Fast Track set alata za fintech partnere

Visa je predstavila Fast Track set alata, posebno dizajniranog za fintech partnere koji tek počinju da koriste program. Komplet alata je nastao da bi doprineo rastu kompanija i obezbedio pristup uslugama stručnjaka kompanije Visa za strategiju, marketing, dizajn, upravljanje rizikom itd. Kroz priručnik, partnerske kompanije mogu da koriste obrazovne resurse, poput butkampova o plaćanju, da bi unapredile poznavanje industrije, zatim ključne strateške resurse za izradu uporednih studija s najboljim rezultatima u industriji, kao i Visa alate za dizajn online kartica.

 

Snaga digitalnog putovanja sa sertifikatom Visa Ready

Visa Ready for Fintech Enablers sertifikat osmišljen je da pomogne tehnološkim kompanijama da kreiraju i lansiraju rešenja za plaćanje, koja ispunjavaju globalne standarde kompanije Visa u pogledu bezbednosti i funkcionalnosti. Ove kompanije zauzvrat pomažu fintech kompanijama širom sveta da stvore sopstvene proizvode, dajući im rešenja i ekpertizu koja im je potrebna za rad.

 

Iskustvo u korišćenju programa Fast Track

Stotine globalnih kompanija sada su deo programa Fast Track, a među njima su i inovatori u različitim oblastima finansijskih usluga. Kada se radi o digitalnim novčanicima, Visa je radeći sa kompanijama poput Careem, LINE Pay, PalmPay, Razer i VIPPS, proširila pristup digitalnim plaćanjima, kako bi odgovorila na nove potrebe potrošača da upravljaju svojim novcem. Takođe, uticala je na to da neki ranije zatvoreni sistemi koji su geografski ograničeni, postanu otvoreni, kako bi pružili korisnicima veći izbor, sigurnost i korisnost.