KRATOŠIJA MEĐU TOP 100 NA BRITANSKOM TRŽIŠTU U 2018.

13. VII 2018 | Nezavisni trgovci vina u Velikoj Britaniji prema svom izboru klasifikovali su Tikveš vino Kratošija iz berbe 2017. godine među 100 najboljih vina na britanskom tržištu u 2018. godini.

U komentaru za Kratošija vino sudije su izjavile da “ispunjava jedan od ciljeva izbora nezavisnih vina na tržištu – da je otkriveno iznenađujuće vino koje prevazilazi očekivanja” i da “iako je malo ko čuo za to vino i njegov region, snažno impresionirani njegovim kvalitetom, ali – ne manje važnim – od njegove vrednosti”, navodi se u saopštenju kompanije.

Glavni kriterijumi za izbor vina su njihov kvalitet i karakter, ali i potencijalna prodaja na britanskom tržištu. Svaki od 21 sudije ovog izbora bili su predstavnici specijalizovanih vinskih prodavnica u Velikoj Britaniji, a mnogi od njih su stručnjaci za vino i profesionalni vinski ocenjivači.

Ove godine se prijavilo 700 vina poznatih vinskih regiona Francuske, Italije, Španije, Nemačke, Austrije, Grčke, Australije, Čilea, Argentine, Nemačke, Novog Zelanda, Južne Afrike i Sjedinjenih Država. U odabir su uključena samo vina koja se prodaju u nezavisnim specijalizovanim prodavnicama vina na teritoriji Velike Britanije.