Kompanija Imlek donacijom obeležila svetski dan mleka

1. VI 2022 | Povodom Svetskog dana mleka, kompanija Imlek donacijom mlečnih paketića obradovala je štićenike Doma za decu ometenu u razvoju ‘Kolevka’ iz Subotice, SOS Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Svratišta za decu Beograda i Prihvatilišta za decu.

“Kao društveno-odgovorna kompanija, Imlek poseban akcenat stavlja na aktivnosti koje se odnose na pomoć najmlađima, njihovom srećnom odrastanju i pravilnom razvoju”, sopšteno je iz kompanije.

I ove godine, Imlek je povodom Svetskog dana mleka obradovao mališane donacijom različitih moja Moja Kravica mlečnih proizvoda. Inače, taj datum obeležava se u celom svetu u cilju podizanja svesti roditelja i dece o značaju konzumacije mleka i mlečnih proizvoda za pravilan rast i razvoj organizma, održavanja mišićne mase i zdravih kostiju i zuba.

“Veliko nam je zadovoljstvo što i ove godine povodom Svetskog dana mleka negujemo tradiciju druženja i brige o deci i njihovom pravilnom razvoju. Mleko sadrži mnogobrojne neophodne komponente za pravilan rast i razvoj dece, a redovna konzumacija Moja Kravica mleka pozitivno utiče na razvoj kostiju, zuba, pamćenje, kao i na različite pozitivne procese u organizmu. Jedan od najvažnijih segmenata poslovanja naše kompanije je društvena odgovornost, koja je ujedno i naše strateško opredeljenje, sa posebnim akcentom na decu i porodicu”, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Svetski dan mleka obeležava se od 2000. godine, a ustanovila ga je Organizacija Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu (FAO) sa ciljem stalne promocije zdravog načina života uz pravilnu i uravnoteženu ishranu.