KOMPANIJA DON DON DONIRALA TONU BRAŠNA ŠKOLAMA NA KOSOVU I METOHIJI

222018-dondon

2. II 2018 | Donatorskoj večeri, posvećenoj prikupljanju sredstava namenjenih obrazovnim institucijama  na teritoriji  Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija pridružila se i kompanija Don Don.

Poziv za učešće na donatorskoj večeri koju je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je kompaniji Don Don uručio Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole ‘Lazar Nešić’ iz Subotice, kojoj Don Don godinama unazad pruža kontinuiranu podršku.

“Između Fidelinka pekare i srednje Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice postoji saradnja duga više od 30 godina. Svi kvalifikovani pekari i smenovođe zaposleni u našoj fabrici potiču upravo iz te škole. Tokom školovanja, oni su dolazili kod nas u pekaru na praksu, nakon čega smo najbolje učenike primali u fabriku u radni odnos. Saradnja se nastavila i od kada Fidelinka posluje u okviru kompanije Don Don, tačnije od 2011. godine, što je veoma značajno za obe strane”, izjavila je Gordana Tomić, rukovodilac proizvodne jedinice Subotica – ogranak Fidelinka pekare.

Događaju koji je upriličen 30. januara 2018. u hotelu Palas u Beogradu, prisustvovali su Ivan Rančić,  zamenik direktora Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice i Miodrag Lučić, regionalni direktor proizvodnje u kompaniji Don Don.