KOMPANIJA DELHAIZE SERBIA PREDSTAVILA IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM POSLOVANJU

372019-izvestajDelhaize

3. VII 2019. | U prijatnom ambijentu Zoološkog vrta kompanija Delhaize Serbia predstavila je rezultate održivog poslovanja za prethodnu godinu, prema kojima je na nivou kompanije ukupna emisija ugljen-dioksida smanjena za 8%, a čak 60% ukupno generisanog otpada je reciklirano.

Kroz projekat svakodnevnog doniranja voća i povrća i saradnju sa Bankom hrane Beograd kompanija je pokazala stratešku posvećenost pružanju podrške lokalnoj zajednici, a samo u 2018. godini donirano je više od 1.200 tona namirnica.

Prvi supermarket sa ekološkim sistemom rashlađivanja, Maxi, otvoren je na Novom Beogradu, a u prethodnoj godini kompanija je zabeležila i smanjenje ukupne potrošnje energije za dva odsto.

“Strateškim pristupom temama koje su značajne za društvo uspeli smo da pokrenemo zajednicu i načinimo značajne korake ka stvaranju održivog okruženja. Kao kompanija koja pokreće brojne inicijative na globalnom nivou, jako nam je važno i da lokalno uključimo što više sugrađana u sve aktivnosti i da tako zajedno učinimo našu planetu boljim mestom za život. Ujedno radimo i na podizanju svesti o svemu onome što može da poboljša kvalitet života ljudi. Od odgovornog upravljanja viškovima hrane do edukacije o važnosti zdravije i izbalansirane ishrane. Dobri rezultati su uvek podstrek, ali i odgovornost da u godinama koje su pred nama ostanemo lideri u promenama i primer drugim odgovornim kompanijama i pojedincima“, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija i održivog poslovanja kompanije Delhaize Serbia.

Ahold Delhaize je potpisnik sporazuma koji predviđa da će do 2025. godine sva plastika u okviru privatne robne marke biti u potpunosti reciklabilna, kompostabilna ili ponovo upotrebljiva. U narednom periodu poslovanje kompanije globalno, ali i lokalnih članica, biće prilagođeno ciljevima naučne zajednice vezano za klimatske promene, a sve sa ciljem da se pruži odgovarajući doprinos da prosečna temperatura na Zemlji ne poraste iznad 1,5 stepeni Celzijusa.