KOMPANIJA CARNEX DONIRALA VIŠE OD 16 TONA PROIZVODA BANCI HRANE

v2022014-carnex

05. XII 2017. | Donaciju hrane u vrednosti većoj od 86.000 evra kompanija Carnex uručila je korisnicma udruženja Banke hrane. U svetlu predstojećih praznika deca korisnici donacije iz udruženja Plava školjka, Centar Zvezda, MNRO Zvezdara, ukrašavali su novogodišnju jelku, koju je Carnex otkupio i na taj način dodatno podržao rad ovih udruženja, koja su posvećena brizi o deci. Događaj koji je održan u Dečijem kulturnom centru grada Beograda otvorio je zamenik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović.

“Ovo je jedna od najvećih donacija proizvoda od jedne kompanije, koja će obezbediti, možemo slobodno da kažemo, gotove obroke našim članicama. Zahvalni smo kompaniji Carnex sa kojom odavno imamo saradnju, jer prepoznaje značaj jednog ovako humanog projekta i daje svoj doprinos”, izjavila je prilikom uručenja donacije Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović obratio se prisutnima: “Hvala Banci hrane što već deset godina povezuje one koji proizvode s onima kojima su viškovi hrane najpotrebniji. Hvala kompaniji Carnex na današnjem okupljanju i ovo je prilika da pozovemo sve kompanije da podrže rad Banke hrane, jer kao što je veliki Duško Radović rekao, vaše malo je mnogo za one kojima je pomoć najpotrebnija”.

“Praznici su vreme kada najviše mislimo na druge i kada darujemo posebno one kojima je pomoć najpotrebnija. Zato smo se odlučili, nakon realizovanih donacija u ovoj godini, da na samom kraju doniramo najveći broj proizvoda sa željom da doprinesemo da veselo i bezbrižno provedu predstojeće praznike i pripadnici najugroženijih grupa stanovništva”, izjavila je brend menadžer kompanije Carnex Tijana Katalinić. “Odgovorno poslovanje i pomoć zajednici jesu naše osnovne orijentacije i vrednosti. Solidarnost, briga prema drugima i okruženju motivišu nas da svojim primerom ukažemo na važnost rešavanja problema u društvu. Kao lideri u mesnoj industriji imamo moralnu obavezu da doprinesemo unapređenju lokalnih zajednica i da svojim primerom pozovemo i druge kompanije da se uključe u konkretne aktivnosti kao što je današnja donacija Banci hrane”, naglasila je Tijana Katalinić.

Problem siromaštva je prisutan svuda u svetu, prema podacima UN oko 800 miliona ljudi širom sveta živi u ekstremnom siromaštvu i gladi. U Srbiji se godišnje, prema nezvaničnim podacima, baci 250.000 tona hrane, dok zvanična statistika pokazuje da 8,9% stanovnika ne može da namiri osnovne životne potrebe.