KNJAZ MILOŠ SE PRIDRUŽIO AKCIJI POŠUMLJAVANJA ADE HUJE

51102019-knjazAdaHuja

31. X 2019. | Na četiri kilometra od centra grada, na špicu Ade Huje, nalazi se danas jedina šuma na desnoj obali Dunava u Beogradu. Do pre samo nekoliko godina na ovom mestu bila je deponija, koja je, zahvaljujući inicijativi Udruženja građana Supernatural i akciji odgovornih pojedinaca, kompanija i institucija, pretvorena u šumu sa preko 1,000 stabala, 37 vrsta biljaka, 91 vrstom ptica i mnoštvom drugog živog sveta.

Akciji pošumljavanja špica Ade Huje pridružili su se i zaposleni Knjaz Miloša, koji su zajedničkim snagama sa ostalim volonterima poslednjih dana miholjskog leta šumu obogatili sa još 30 sadnica platana, vrbe i jasena, kao i 300 hrastova lužnjaka.

Uz paprikaš i dobru muziku, vođeni motom ‘Neka šuma bude s tobom’, odrasli i deca proveli su dan ispunjen uživanjem u prirodi i druženju i osećajem zadovoljstva zbog doprinosa važnoj ekološkoj akciji. Zato će, u okviru kampanje ‘Ponos je u našoj prirodi’, brend gazirane mineralne vode Knjaz Miloš na ovaj i slične načine nastaviti da iskazuje poštovanje prema prirodi iz koje potiče, tradiciji, zajednici i pravim vrednostima, poručuju iz ove kompanije.