Julius Meinl: ‚PLATITE KAFU STIHOM’

22. III 2019. | U kalendaru Julius Meinl kompanije, 21. mart je tradicionalno dan posvećen poeziji, emocijama, druženju i dobroj kafi. I ove godine, povodom Svetskog dana poezije, bečka kompanija za preradu kafe, organizovala je globalnu akciju: ‚Platite kafu stihom’.

Akcija je sprovedena u preko 45 zemalja sveta, a podržao ju je Tom Odell, poznati muzičar i tekstopisac i Julius Meinl ambasador. Ljubitelji espresa su na Svetski dan poezije dobili priliku da svoj omiljeni napitak plate na jedinstven način – stihom! Svi učesnici kampanje imali su šansu da, pored kafe, osvoje putovanje u Glazgov na koncert Toma Odella, koji će se održati u julu mesecu ove godine, a koji će ujedno biti i njihov domaćin.

Kmpanja ‚Platite kafu stihom’ u Srbiji prošle godine dobila i humanitarni karatker, pa je ove godine nastavljena u istom duhu. Njoj su se, pored kompanije Julius Meinl, pridružili i ugostitelji iz preko 50 lokala u kojima je realizovana ova akcija, odričući se tom prilikom prihoda od kafe koje su poslužili svojim gostima.

“Želim da iskažem čast i zadovoljstvo što smo putem našeglobalne akcije ‚Platite kafu stihom’, tradicionalno obeležili Svetski dan poezije. Prošle godine donirano je 500.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – Nurdor i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, dok smo ove godine uspeli da odemo korak dalje i obezbedimo 1.000.000 dinara za ginekološko – akušersku kliniku ‚Narodni front’. Na ovaj način, želeli smo da podstaknemo podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, kao i da našim mamama i bebama pružimo što bolje uslove i negu. Ponosan sam što su našu ideju prepoznali građani i ugostitelji širom Srbije i što se donacija ove godine čak duplo uvećala. Verujemoda će ih poezija još inspirisati i da ćemo njihovu podršku dobiti u znatno većem broju i u godinama koje slede. Neka svaka šoljica Julius Meinl kafe stigne do srca naših korisnika i bude podsticaj za neko dobro delo.”, rekao je Goran Javorac, izvršni direktor kompanije.