JOŠ SEDAM DANA DO ISTEKA PRIJAVA ZA TREĆU PEKARIJADU

7. V 2019 | Najtalentovaniji domaći pekari imaće priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po redu Pekarijadi, koju organizuje kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije, pekari će se takmičiti u pet kategorija – u praznog bureka, pice, štrudle sa makom, pekarskog umetničkog dela na temu tradicije, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi pogačica sa čvarcima.

Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 15. maja ove godine. Pekarijada će se održati u Lesaffre Pekarskom centru u Beogradu, ulica Milutina Milankovića 11b za takmičare iz Beograda i okoline, kao i Vojvodine. Za takmičare iz jugozapadne Srbije predselekcija će se održati u Čačku, dok će za takmičare iz jugoistočne Srbije predselekcija biti organizovana u Nišu.

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave preko veb sajta Pekarijade – www.pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e-mailom na: prijava@pekarijada.rs, ali i preko Facebook stranice“Pekarijada” i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Pobednici među profesionalnim pekarima biće  nagrađeni novčanom nagradom u vrednosti od 800 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najbolji pekara u zemlji.

“Pekarijada je već postala tradicionalno takmičenje najboljih pekara u Srbiji. Veliko interesovanje za učestvovanje, koje smo zapazili na prva dva takmičenja, nastavilo se i u ovom ciklusu prijava. Srbija ima dugu i vrednu tradiciju pekarstva i izuzetno nam je drago što se veliki broj talentovanih pekara prijavio da i na našem takmičenju pokaže deo ovog viševekovnog znanja. Ove godine, kako bismo bili što bliži našim takmičarima iz unutrašnjosti, predselekcije ćemo organizovati, pored Beograda i u Nišu i u Čačku, te očekujemo još veći odziv u odnosu na prve dve Pekarijade”, istakla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta Pekarijade.

Više informacija o Pekarijadi, načinu prijavljivanja i uslovima konkursa možete naći na sajtu: www.pekarijada.rs.