JOŠ JEDAN MAGIČNI DORUČAK ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA

1452018-metro

14. V 2018 | U Metro HoReCa centru 11. maja je obeležena jedanaesta humanitarna akcija – Magični doručak. Ovo je projekat koji već više od decenije ukazuje na značaj integracije dece sa smetnjama u razvoju u širu društvenu zajednicu, kao i na odgovornost svih nas da im u tome pomognemo.

Akcija Magični doručak je trajala od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u Metro Cash&Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima. Ovog puta prikupljeno je 5 tona hrane i podeljeno 3000 paketića deci sa smetnjama u razvoju u zemlji.

Projekat su organizovali i podržali Credit Agricole banka Srbija, Metro Cash&Carry, Grad Beograd i Banka hrane.

Magični doručak je završen simboličnim takmičenjem i pripremom magičnog obroka, u kojem su učestvovali predstavnici Grada Beograda, kompanija, medija i škole ‘Dragan Kovačević’ sa Starog grada, sa tradicionalnom maskotom ove humanitarne akcije, Vilom Dobrilom. Nagrade su dodeljene za najmagičniji, najkreativniji, najzdraviji i najukusniji obrok.

Događaju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović, koji je ovom prilikom istakao da pet tona hrane i 3.000 paketića, koji će biti ravnomerno raspoređeni po školama u Srbiji, predstavljaju sjajan rezultat.

Podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević poručio je da za Grad Beograd ova deca nisu nevidljiva.

Radmila Ivetić, predsednica Banke hrane je ovom prilikom istakla: “Preko 5 tona namirnica, nabavljenih prema spisku koje su dostavile škole, biće podeljene u 12 škola koje imaju kuhinju, a oko 3.000 paketića biće uručeno učenicima iz ostalih 24 škola za decu sa smetnjama u razvoju. Akcija Magični doručak ima za cilj da toj deci olakša boravak u školi i učini ga prijatnijim”.

Takođe, u sklopu manifestacije kuvari iz Junior Chef Cluba predvođeni Milicom Aleksić, rukovodiocem Metro HoReCa centra, dodatno su pripremili obroke za 160 učenika škole ‘Dragan Kovačević’, koji su istog dana dostavljeni deci.

Na ovaj način već skoro deceniju, kompanije i građani uz veliku podršku institucija, pomažu deci sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije. Tokom svih ovih godina projekat Magični doručak obezbedio je oko 75 tona hrane, čime je pružena podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece u zemlji.