INSPIRACIJA ZA PRAZNIČNU TRPEZU – A LA KREM

21112019-mlekara šabac

21. XI 2019 | Mlekara Šabac predstavila je 20. novembra A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi, bez aditiva i konzervansa za sve vrste ukusnih zalogaja. Zahvaljujući njegovoj kremastoj strukturi, jedinstvenom ukusu i aromi pogodan je za pripremu svih vrsta kulinarskih specijaliteta, u šta su nas uverili Chef poslastičarnice hotela Hilton Beograd Marko Trpković i food blogerka Tatjana Miletić (@mytastypot). Ovi iskusni kulinarski znalci, prisutnima u Saša baru, pripremali su dve vrste čizkejka i tiramisu na bazi A la Krema.

“Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je pravi izbor za Vas. Pakovanja su prilagođena upravo potrebama i jednih i drugih te se mogu naći i čaša od 250 g ali i kantica od 2 kg”, rečeno je na događaju.

“Svi mi tragamo za inspiracijom tokom pripreme praznične trpeze u želji za nekim novim iskustvom, ukusom ili aromom. Kombinujući stare bakine recepte sa trendovima o kojima se često diskutuje, pravimo trenutke za pamćenje, a Mlekara Šabac vam nudi A la Krem kao neizostavni sastojak”, izjavila je Milica Jelić, direktor marketinga u ovoj kompaniji.

A la Krem čizkejk sa šumskim voćem

Za koru je potrebno: 200g mlevenog keksa, 50g šećera u prahu, 20g putera, 100ml soka od pomorandže.

Način pripreme: Sve sastojke staviti u posudu, umešati ih u kompaktnu masu. Masu rastanjiti na u kalupu.

Krem: 400g slatke pavlake, 400g kisele pavlake 20% mm, 500g A la Krema, 150g šećera u prahu, 15g želatina.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri. Ostale sastojke umutiti mikserom dok se ne dobije gladak i penast krem. Zatim otopiti želatin i dok je još topao sipati u krem. Dobro izmešati da se želatin sjedini sa kremom. Gotov krem sipati preko kore i ostaviti u frižider da se stegne.

Preliv od šumskog voća: 250g zamrznutog šumskog voća, 100g šećera, 30g gustina.

Način pripreme:  Voće i šećer prokuvati. Gustin razmutiti sa malo vode. Kada voće prokuva dodati gustin uz neprekidno mešanje i kuvati 5 minuta. Gotov preliv prohladiti i sipati preko krema. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

 

Baileys A la Krem čizkejk

 

Za podlogu je potrebno: 90g mlevenog keksa, 10g nes kafe, 30g vode, 40g putera.

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i spojiti, pa uliti u kalup i poravnati. Ostaviti da se stegne.

Bailyes krem: 500g A la Krema, 300g biljne slatke pavlake, 80ml Baileysa, 15g želatina, 200g šećera u prahu.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri. Ostale sastojke mikserom sjediniti i dodati topao otopljen želatin. Sve sjediniti i sipati preko kore. Poravnati i ostaviti da se stegne.

Glazura od čokolade: 150g biljne slatke pavlake, 150g crne čokolade, 20g nes kafe.

Priprema: Pavlaku i nes kafu prokuvati i sipati preko usitnjene čokolade. Dobro izmešati i preliti preko krema. Ostaviti da se ohladi, pa iseći i servirati po želji.