IMPACT DAY – ZA BOLJI SVET

19. VIII 2019. | Povodom Impact Daya, vođeni sloganom ‘Better World’, zaposleni u globalnoj agencijskoj mreži Universal Media (UM) širom sveta učestvovali su u različitim društveno-korisnim akcijama.

Svoj doprinos dale su i agencije UM koje posluju u okviru I&F grupe u jugoistočnoj Evropi. Tako su zaposleni u agenciji UM Beograd sanirali posledice poplave i sakupljali otpad na jednom od beogradskih ostrva, Adi Međici. Tom prilikom, očišćeno je zemljište od trulog granja i plastičnog otpada. Njihove zagrebačke kolege sakupljale su smeće na najposećenijim stazama na poznatom izletištu Sljeme. Zaposleni u UM Sarajevo pod motom ‘Ne Bacaj Uz/Us PUT’ očistili su glavni magistralni put prema moru, ujedno skrećući pažnju na važnost ispravnog odlaganja otpada prilikom putovanja. Jedna od najposećenijih turističkih lokacija u okolini Skoplja, kanjon Matka, bila je lokacija na kojoj su se okupili zaposleni u UM Skopje. Ogromne količine otpada koje su iza sebe ostavili neodgovorni posetioci bila je razlog što su odabrali kanjon Matka za svoju društveno korisnu akciju. Sakupili su otpad sa pešačkih staza, a uz pomoć kajaka pokupili su i otpad koji se nagomilao u vodi i na obali na reci Treska. Sav otpad prikupljen u okviru akcije Impact Day raspoređen je po kategorijama, odložen i pripremljen za reciklažu.

Za razliku od kolega iz Beograda, Zagreba, Sarajeva i Skoplja, koji su svoje akcije fokusirali na zaštitu okoline, u Tirani su odlučili da ukažu na problem prekomerenog sunčanja i potrebu zaštite kože od Sunca. Leto je period kada se mnogi od nas upućuju na more. Pored korišćenja mera zaštite od Sunca, pre svega korišćenja odgovarajućeg zaštitnog faktora, potrebno je voditi računa i o upozorenjima ‘meteo alarma’ kada su sunčevi zraci izuzetno jaki i pogubni, posebno po kožu najmlađih. Zaposleni u medijskom odeljenju McCann agencije u Tirani informisali su posetioce plaže, pomagali im da nanesu zaštitnu kremu i upozoravali ih na potrebu adekvatne zaštite od Sunca.