IMMOFINANZ ŠIRI STOP SHOP PORTFOLIO NA 90 LOKACIJA

2882019-immofinanz

27. VIII 2019 | Immofinanz nastavlja stalni razvoj brenda Stop Shop što podrazumeva širenje portfolija kompanije na 90 lokacija. Najnovije akvizicije Immofinanza uključuju šest maloprodajnih parkova u Sloveniji i Poljskoj, sa približno 54.000 m2 prostora za iznajmljivanje. Godišnji prihod kompanije od zakupa iznosi približno 6.6 miliona evra, što predstavlja bruto povrat od 8,6 odsto.

Pre nekoliko dana Immofinanz je priveo kraju tri projekta ukupne površine od 21.000 m2. U pitanju su dva ritejl parka u Siedlicama u Poljskoj, kao i nedavno otvoreni Stop Shop ritejl park u Sremskoj Mitrovici. Takođe, nedavno su započele i pripreme za izgradnju Stop Shop ritejl parka u poljskom gradu Zielona Gora.

Sve ove aktivnosti proširiće portfolio Immofinanza na 90 lokacija u devet zemalja, sa prostorom od preko 650.000 m2 za iznajmljivanje i uknjiženom vrednošću od oko 900 miliona evra. Uz to, trenutno su u toku dodatne akvizicije i razvojni projekti.

„Ovaj rast ne samo da jača našu poziciju vodećeg evropskog operatera maloprodajnih parkova, već poboljšavai naš održivi protok novca. Proširuje se naša bazu zakupaca i ponuda za iznajmljivanje internacionalnim maloprodajnim brendovima. Ovo predstavlja jasnu konkurentsku prednost, a potencijalni povrat na ovim tržištima govori sam za sebe“, istakao je Oliver Schumy, izvršni direktor Immofinanza. „Ovim aktivnostima ispunili smo naš cilj da značajno povećamo portfolio Stop Shopa na 90 lokacija u 2019. godini. Naš cilj za naredne dve godine takođe ostaje isti – želimo da povećamo broj Stop Shop ritejl parkova na preko 100 – kroz akvizicije, kao i kroz naše sopstvene razvojne projekte”, dodao je on.

Immofinanz je takođe završio akvizicije pet ritejl parkova u Sloveniji (Jesenice, Škofja Loka, Murska Sobota, SlovenjGradeci Slovenska Bistrica) ukupne površine oko 46.000 kvadrata, čime portfolio kompanije u toj zemlji sada obuhvata 14 ritejl parkova i oko 98.400 kvadrata za iznajmljivanje. Ritejl parkovi kupljeni su od kompanije Centrice Real Estate Ljubljana s.o.o.

Ritejlpark kupljen u Poljskoj ima 7.900 m2 i nalazi se u gradu Lovič. Prodavac je Polish Developer Pro Group. Ova akvizicija i dva projekta koja su trenutno u razvojnoj fazi proširiće brend Stop Sshop u Poljskoj na deset lokacija sa oko 69.000 kvadratnih metara zakupljenog prostora.

Pored toga, maloprodajni park sa 6.700 m2 u hrvatskom gradu Valpovo, koji je kupljen 2018. godine, prebačen je u stalni investicioni portfolio tokom drugog kvartala 2019. godine.

Svi kupljeni objekti imaće već ustaljene brendove koji se nalaze u Stop Shop ritejl parkovima – Deichmann, Takko, KiK, dm, NewYorker, Spar i druge.

Nedavno otvoreni Stop Shop u Sremskoj Mitrovici, ujedno i 10. ritejl park u Srbiji ima skoro 7.000 kvadrata i u potpunosti je izdat. Ponuda uključuje poznate brendove kao što su NewYorker, CCC, LC Waikiki i Deichmann.