IMMOFINANZ PROSLAVIO ČETVRTI ROĐENDAN U SRBIJI

21112019-immofinanz

21. XI 2019 | Austrijski Immofinanz, vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u centralnoj i istočnoj Evropi proslavila je četiri godine uspešnog poslovanja u Srbiji. Od 2015. godine kompanija je otvorila 10 ritejl parkova u našoj zemlji, sa ciljem da lokalnom stanovništvu donese globalne trendove.

Joško Piteša, menadžer operacija kompanije Immofinanz u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, naglasio je da Srbija predstavlja povoljno poslovno okruženje za Immofinanz koji će nastaviti da se dalje razvija na srpskom tržištu.

„Kada smo 2015. godine došli u Srbiju imali smo jedno obećanje – da ostanemo i investiramo u ritejl tržište. Danas, sa 10 izgrađenih ritejl parkova, možemo sa ponosom da kažemo da smo uspešno ispunili naše ciljeve. Kada smo otvorili prvi Stop Shop u Srbiji, u Čačku, obećali smo da ćemo u Srbiju investirati 60 miliona evra. Na otvaranju našeg desetog ritejl parka, u Sremskoj Mitrovici, u avgustu 2019. objavili smo da je Immofinanzova investicija u Srbiji porasla na 112 miliona evra”, istakao je Piteša.

Od otvaranja prvog ritejl parka u Srbiji sve do danas, Immofinanz je obezbedio 1.700 radnih mesta za građane Čačka, Niša, Valjeva, Lazarevca, Požarevca, Vršca, Sremske Mitrovice, kao i za stanovništvo Subotice, Borče i Smedereva, gde je kompanija izvršila akvizicije ritejl parkova. Stop Shop ritejl parkovi u Srbiji imaju ukupnu površinu od 90.200 m2.