IMMOFINANZ INSTALIRA PUNJAČE VISOKIH PERFORMANSI ZA ELEKTRIČNA VOZILA U SVOJIM STOP SHOP RITEJL PARKOVIMA U SRBIJI

28. X 2022 | Portfolio ritejl parkova Stop Shop, u vlasništvu austrijske kompanije Immofinanz, svojim kupcima nudi savremene električne stanice kao jednostavan i brz način da dopune svoje električne automobile. Prvi punjači visokih performansi postavljeni su u Stop Shopu u Vršcu, Lazarevcu, Požarevcu i Sremskoj Mitrovici. U roku od mesec dana, punjači među kojima i najbrži od 120kW, biće pušteni u rad u Somboru, Subotici i Zaječaru. Instalacija punjača u svim Stop Shopovima u Srbiji biće završena do početka 2023. godine.

U Srbiji raste interesovanje za električne automobile ili hibridna vozila, ali je izgradnja neophodne infrastrukture ključni preduslov za njihovo širenje. Tako električni punjači u Stop Shopovima mogu postati prekretnica u širenju elektromobilnosti na manje gradove.

“Ideja je da našim kupcima ponudimo opciju da koriste struju bez ugljen-dioksida u svim Immofinanz ritejl parkovima u Srbiji i na taj način promovišemo čistu i održivu budućnost. Naši Stop Shopovi su pristupačni i obezbeđuju velika parking mesta. Upravo ovu konkurentsku prednost želimo dalje da razvijamo, proširujući postojeće usluge savremenim e-stanicama. Kupci će moći ne samo da kupuju po povoljnim cenama, već će i udobno da dopune svoje električne automobile dok kupuju”, rekla je Maja Marić, menadžer zadužen za brend Stop Shop u Srbiji.

Ova inovativna usluga je sledeći korak Immofinanza ka modernoj i ekološkoj kupovini. Kompanija pridaje veliki značaj promovisanju korišćenja obnovljive energije kao dela svoje strategije nulte neto emisije.

U Srbiji, Immofinanz je član Saveta zelene gradnje Srbije, organizacije koja podstiče promene u načinu urbanog planiranja, projektovanja, izgradnje i renoviranja ka održivijoj budućnosti. Takođe pokriva BREEAM sistem sertifikacije u svom celokupnom srpskom Stop Shop portfoliju, što je trenutno jedan od najvažnijih metoda za postavljanje standarda ekološke gradnje.