IMLEK DONIRA 100 TONA MLEKA NAJUGROŽENIJIM KATEGORIJAMA DRUŠTVA

4. V 2023 | Kompanija Imlek, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu grada Beograda, donirala je ove nedelje prvih 12 tona mleka ustanovama za decu širom Srbije. U skladu sa vrednostima koje neguje, a to je pre svega pomoć naugroženijim kategorijama društva, kompanija će do kraja maja donirati 100 tona mleka mnogobrojnim ustanovama u zemlji. Prilikom uručenja donacije prvoj u nizu ustanova, Prihvatilištu za decu grada Beograda, gradski sekretar za socijalnu zaštitu Beograda i direktor marketinga kompanije Imlek obišli su štićenike ove ustanove i porazgovarali sa upravom Prihvatilišta o daljoj podršci i zajedničim projektima koji za cilj imaju poboljšanje i unapređenje uslova boravka dece u toj i sličim institucijama.

U sklopu akcije, donirane su  mesečne potrebe mleka ustanovama: Dom za decu i omladinu ‘Duško Radović’ u Nišu, ‘Vera Radivojević’ u Beloj Crkvi,’Jefimija’ u Kruševcu, Gradski centru za usluge socijene zaštite Užice, Dom za decu bez roditeljskog staranja ‘Spomenak’ u Pančevu, Svratište za decu i mlade u Novom Sadu, javna predškolska ustanova ‘Pčelica’ u Nišu, SOS Dečije selo Kraljevo, Dom za decu ometenu u razvoju ‘Kolevka’ u Subotici, ustanova za decu i omladinu ‘Hristina Markišić’ u Aleksincu, kao i Centar za zaštitu odojčadi dece i omladine i Svratište za decu ulice u Beogradu.

“Društveno odgovorno poslovanje jedno je od obeležja naše kompanije i nakon velikog broja uspešno sprovedenih aktivnosti, slobodno mogu da kažem njen zaštitni znak. Donacija poput današnje, samo je najava daljih aktivnosti koje planiramo povodom obeležavanja 70 godina poslovanja kompanije Imlek, u okviru koje ćemo sprovesti niz projekata i donacija sa ciljem da podržimo najugroženije ali i da zahvalimo svim potrošačima na vernosti koja traje već punih sedam decenija”, izjavio je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek.

“Želim da se zahvalim kompaniji Imlek na donaciji i što nas podržavaju u našoj borbi da svako dete ima jednake mogućnosti u svom odrastanju. Prihvatilište za decu Beograda je ustanova koja već 65 godina brine o deci koja se nalaze u teškoj životnoj situaciji, a mi svi smo pozvani da im zajedno ulepšamo svaki dan. Grad Beograd obezbeđuje sve što je potrebno deci i zaposlenima, ali smo zahvalni svima koji svoju pažnju poklanjaju deci Prihvatilišta”, rekla je Aleksandra Čamagić, Gradski sekretar za socijalnu zaštitu.