I SRPSKI STARTAPOVI MOGU DA SE PRIJAVE ZA GLOBALNI AKCELERATOR POKRENUT OD STRANE KOMPANIJA METRO I TARGET

12122018-metro

Metro i Target pokreću jedinstven akcelerator program za maloprodaju, koji će se odvijati na 2 kontinenta. 10 startapova će biti izabrano da učestvuje u tromesečnom programu u  Berlinu i Mineapolisu. Svi zainteresovani startapovi, iz celog sveta, uključujući i Srbiju, mogu se prijaviti na www.metro-target-accelerator.com. Program počinje u maju 2019. godine

 

12. XII 2018 | Uspešno skaliranje poslovanja zahteva mnogo više od dobrog poslovnog koncepta. Kako, recimo, jedan tehnološki startap iz Srbije, koji ima potencijal i radni proizvod sa fokusom na veleprodaju i maloprodaju, može da pristupi globalnom tržištu? Kompanije Metro i Target, udružile su snage da bi odgovor na to pitanje učinile ne samo mogućim, već i efikasnim. Metro i Target će zajednički prilagoditi svoj programski sadržaj i ulagati u startape, u bilo kojoj fazi njihovog razvoja.

Metro-Target akcelerator za maloprodaju, sertifikovan od strane Techstarsa, organizovaće se u Berlinu i Mineapolisu, gde će svih 10 odabranih startapova provesti ukupno 3 meseca. Tokom ovog perioda, startape će trenirati stručnjaci izabrani među stotinama mentora. Odabrani startapovi će dobiti sredstva u iznosu do 120.000 američkih dolara, kao i praktičnu podršku od Metroa i Targeta, u pilot fazama rada i oblastima umrežavanja i industrijske ekspertize.

Prijave za sve zainteresovane startape su otvorene do 24. februara na www.metro-target-accelerator.com, gde se mogu naći i detaljnije informacije o ovom programu.

Akcelerator koji će trajati oko 14 nedelja, počinje početkom maja 2019. godine i završava se Demo danom u Mineapolisu, u avgustu, kada će osnivači startapa predstaviti svoje poslovne koncepte kompanijama Target, Metro i Techstars, kao i lokalnoj startap zajednici i potencijalnim investitorima.