HENKEL POKRENUO AKCIJU PODRŠKE CRVENOM KRSTU SRBIJE

1572019-henkelidelhaize

15. VII 2019 | Henkel je, u saradnji sa kompanijom Delhaize Serbia, započeo humanitarnu akciju pod nazivom ‘Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno’ kako bi podržali rad organizacije Crveni krst Srbija, koja već dugi niz godina strateški pomaže socijalno ugroženim porodicama. Mogućnost da pruže podršku akciji imaju svi oni koji u periodu od 1. avgusta do 1. septembra obave kupovinu dva Schauma proizvoda u Maxi supermarketima. Kompanija Henkel će za svaka dva proizvoda treći donirati humanitarnoj organizaciji za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

“Zahvaljujemo se kompaniji Henkel na ovoj inicijativi, kao i građanima koji će kupovinom proizvoda pomoći da olakšamo život najranjivijima među nama – porodicama koje često nemaju dovoljno ni za ishranu kao ni za nabavku artikala lične higijene. Uvereni smo da će ovaj primer društveno-odgovorne kompanije podstaći i druge da na svoj način osmisle slične akcije”, istakao je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Organizatori projekta, Schauma i Delhaize Serbia, ponosni su na pokretanje ove plemenite akcije. “Ovakvi projekti podrške i pomoći zajednici u temeljnim su vrednostima naše kompanije. Već dugi niz godina pratimo rad organizacija koje imaju veliko srce i brinu o onima kojima je potrebna pomoć. S dugogodišnjim partnerom, kompanijom Delhaize Serbia, odlučili smo da pokrenemo ovaj projekt i pokažemo kako vrlo rado podržavamo rad Crvenog krsta, koji u celoj Srbiji nastoji da pomogne ugroženim osobama. Znamo da ovakvim akcijama zaista pomažemo mnogim ljudima i baš zato smo veoma ponosni na pokretanje nove saradnje”, izjavila je Ana Cicvarić, brand manager, Henkel.

“Humanitarne akcije i društveno-odgovorni projekti deo su strategije naše kompanije. Trudimo se da svakog dana budemo dobar komšija, a akcije kao što je ova, primer su da samo zajedno možemo napraviti značajne korake u stvaranju lepše zajednice”, istakla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delhaize Serbia.

Prvi deo akcije ‘Zajedno sa vama pomažemo porodicama kojima je to potrebno’ uspešno je organizovan u prethodnom periodu u Tempo prodavnicama. Nakon akcije koja će se održati u supermarketima Maxi, Crvenom krstu Srbije ove jeseni biće uručena donacija Schauma proizvoda koju će zaposleni i volonteri organizacije dostaviti onima kojima je pomoć najpotrebnija.