HENKEL HUMANITARNOM AUKCIJOM PODRŽAO FONDACIJU NORBS PLUS

27112019-humanitarnaAukcija

27. XI 2019 | Kompanija Henkel Srbija u saradnji sa umetničkim centrom Beo Art House organizovala je nekoliko kreativnih radionica za polaznike umetničkog centra i svoje zaposlene. Radovi izrađeni na ovim radionicama ponuđeni su na Moment humanitarnoj aukciji na kojoj je ukupno prikupljeno 300.000 dinara, a sva sredstva donirana su fondaciji NORBS Plus u cilju nabavke opreme koja je neophodna kako bi se osobama sa retkim bolestima u Srbiji olakšao svakodnevni život.

Tim povodom, Assistant Brand Manager u kompaniji Henkel, Kristina Vojvodić, istakla je: „Veoma smo srećni i zahvalni na saradnji sa Beo Art Houseom jer smo uspeli da prikupimo novčana sredstva i pružimo podršku fondaciji NORBS Plus. Drago nam je da smo u realizaciji ove ideje sarađivali sa posvećenim ljudima sa kojima delimo zajedničke vrednosti i na taj način uspeli da doprinesemo nabavci neophodne opreme i pošaljemo poruku podrške osobama sa retkim bolestima. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u aukciji“.

NORBS Plus je fondacija osnovana početkom 2018. godine od strane Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije koja ima za cilj da pruži podršku i pomoć obolelima od retkih bolesti, koji su veoma često zanemareni.

„Veoma smo srećni što su kompanija Henkel, a posebno član njene porodice brend Moment, prepoznali cilj i značaj Fondacije NORBS Plus, kao i našu nameru i važnost da se obolelima od retkih bolesti u Srbiji obezbede medicinsko-tehnička pomagala. Moment humanitarna aukcija je samo jedna od planiranih zajedničkih aktivnosti kompanije poznate po društvenoj odgovornosti i naše fondacije. Nadamo se da ćemo zajedno u budućnosti imati još više sličnih događaja ili oblika saradnje koji će podići svest o problemima sa kojima se oboleli i njihove porodice suočavaju, ali i direktno uticati na poboljšanje kvaliteta njihovih života i svakodnevice”, izjavio je Marko Radovanac, marketing menadžer u Fondaciji NORBS Plus