GURU SHOTS I NEW MOMENT GALERIJA PREDSTAVILI IZLOŽBU FOTOGRAFIJA

8. X 0218 | Čuvena internacionalna platforma koja organizuje izložbe fotografija u poznatim galerijama širom sveta, kao i veliki broj takmičenja za najbolje fotografije, GuruShots, po drugi put posetila je New Moment galeriju u kojoj je predstavila izložbu Your Exhibition Shot.

Takmičenje slobodne tematike koje je pokrenula GuruShots platforma, obratilo se fotografima širom sveta da pošalju fotografije po sopstvenom izboru i podstaklo je učesnike da pokažu svoje najbolja i najkreativnija dela.

Čak 106.500 poslatih fotografije dela su 28.000 različitih fotografa, od amatera do profesionalaca, sa predivnim prizorima i jedinstvenim stilovima. Od divljine, prirode i makro fotografija do sjajnih portreta i crno-belih fotografija. U širokoj internacionalnoj grupi pobednika ovog takmičenja, svoje mesto našla su i tri izuzetno talentovana srpska fotografa: Igor Petković, Miodrag Stanojlović i Wilhelm Kahle.

Platforma fotografija GuruShots, nakon završenog takmičenja, vratila se na beogradsku vibrantnu kreativnu scenu i zajedno sa New Moment galerijom prikazala izložbu fotografija Your Exhibition Shot, na kojoj su prikazana dela 900 odabranih umetnika iz više od 89 zemalja širom sveta.

Your Exhibition Shot je GuruShots način pružanja tematske slobode, koja omogućava fotografu da iz svog portfolija samostalno odabere fotografiju koju želi da izloži, bez bojazni da neće odgovoriti na zadatu temu. To je rezultiralo raznovrsnošću, od divljih životinja i prirode do zapanjujućih portreta, makro i crno-belih fotografija. “Your Exhibition Shot predstavlja impresivan prikaz međunaronih talenata”, rekla je Roni Eve Laufer, direktorka GuruShots izložbi.

Svi ljubitelji umetnosti mogli su posetiti izložbu na kultnom mestu kulturne mape Beograda, u Hilandarskoj 14, u periodu od 5. do 7. oktobra, gde su dela bila izložena u štampanom i digitalnom formatu.

 

O Guru Shots

Pokrenuta kao startup ideja u Tel Avivu i lansirana 2014. godine, GuruShots revolucionarna platforma za ljubitelje fotografije rekonstruiše dosadašnju percepciju ove umetnosti i kontinuirano inspiriše preko milion fotografa širom sveta. Kroz takmičenje na on-line platformi, učesnici razvijaju svoje veštine kreiranja fotografija, prevazilazeći dnevne izazove koje međusobno ocenjuju, u cilju dostizanja nivoa Gurua u ovoj oblasti. Svakog meseca, učesnici imaju mogućnost da tematski kandiduju svoje radove, a oni sa najviše glasova izlažu se u galerijama i na foto sajmovima širom sveta.