GOMEX: PRAZNIK KOŠARKE U ZRENJANINU

1232018-gomex

12. III 2018 | Međunarodni turnir u košarci za kadete ‘Petrovgrad Basketball U16 Cup 2018′ održaće se i ove godine u periodu od 16. do 18. marta u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu. Uz učešće zvučnih imena evropske košarke, poput Real Madrida, Fenerbahčea, Lokomotive Kuban i drugih, utakmice će, kao i prethodne tri godine, obilovati košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju će demonstrirati dečaci uzrasta do 16 godina koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih klubova.

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će Udruženju ‘Zajedno za život’, koje pomaže deci u procesu lečenja u zemjli i inostranstvu.

Javnosti su se obratili direktorka OSŠ ’9. maj’ Zrenjanin Snežana Vukić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, osnivač Udruženja ‘Zajedno za život’ Jovan Simić, marketing menadžer kompanije Goamx Nedeljko Golušin  i promoter turnira košarkaš Petar Lambić.

Organizatori su najavili pravi ‘praznik košarke’ tokom vikenda od 16. do 18. marta, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole ’9. maj’ sa gostujućim košarkašima, kao i uvek atraktivna takmičenja u šutiranju ‘trojki’ i ‘zakucavanju’. Na ovogodišnjem turniru pored domaćih ekipa Petrovgrada i Partizana učestvovaće ekipe: Real Madrid (Španija), Lokomotiva Kuban (Rusija), Stela Azura (Italija), Fenerbahče (Turska), kadetska reprenzetacija Crne Gore i kadetska reprezentacija Rumunije. Pred Zrenjanincima će igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 18. marta od 21h.

Više informacija o Međunarodnom košarkaškom turniru ‘Petrovgrad U16 Basketball Cup Zrenjanin’ možete potražiti na oficijelnoj FB stranici.

image description

image description