Gomex na velikom jubileju zrenjaninskih planinara

7. VI 2021 | Klub planinara ‘Zrenjanin’ tokom vikenda je obeležio 70 godina postojanja, a tim povodom je organizovana i svečana akademija, kao i proslava u Kulturnom centru Zrenjanina, a kompanija Gomex je imala čast da svojom podrškom i prisustvom uveliča jubilej planinara, saopšteno je iz ovog trgovinskog lanca.

Svečanosti su prisustvovali i mnogobrojni članovi svih generacija ovog kluba, predsednik PSS Iso Planić, sekretar PSV Milivoj Erdeljan, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i mnogi drugi. Predsednik Planinarskog saveza Srbije je istakao da je sedamdeset godina ozbiljan vek trajanja za neki klub i da su planinari Zrenjanina dali značajan doprinos planinarstvu u Vojvodini i Srbiji.

U okviru svečanosti, premijerno je prikazan dokumentarni film o aktivnostima i istoriji nastanka ovog kluba planinara, a članovima, kolektivima i organizacijama koji su doprineli uspešnom i produktivnom radu dodeljene su zahvalnice i plakete. Na Trgu slobode u Zrenjaninu je otvorena izložba gde je na 15 panoa predstavljena aktivnost i karakterističnost kluba tokom sedam decenija postojanja.

Jubilej zrenjaninskih planinara nije slučajno organizovan na dan kada se u svetu obeležava Svetski dan zaštite životne sredine, pošto su planinari glasni zagovornici očuvanja prirode i njenih resursa, a njihove brojne aktivnosti su usmerene ka očuvanju i zaštiti prirode u kojoj borave, saopšteno je iz Gomexa.