GLOVO OTKRIVA ŠTA SE GRICKA DOK SE PRATI BASKET

16. IX 2022 | Najzanimljivije košarkaško takmičenje, koje se završava 18. septembra, prilično je promenilo statistiku naručivanja putem Glovo aplikacije. Dok je čitava nacija navijala za srpske Orlove i pratila igre ostalih najboljih evropskih košarkaša, Glovo je napravio istraživanje o ukusima uz koje se najslađe prati jedan od omljenih sportova.

Pre svega, uočljiv je generalno povećan broj porudžbina. Naravno – u udarnom terminu utakmica, u prvim nedeljama septembra i to u odnosu na poslednje nedelje avgusta. Pod udarnim terminom podrazumeva se period od 20h do 23h. Jasan je obrazac u kojem naši navijači dugo iščekivane uzbudljive mečeve dočekuju spremni. Naime, kao po pravilu, hrana se uglavnom naručuje sat vremena pred utakmicu. Sve to ukazuje da je staro dobro druženje uz sport i dalje jedna od omiljenih zabava na našim prostorima.

A šta naši sugrađani vole da prezalogaje i to zaliju u dobrom društvu, prateći najveće evropske majstore na parketu? Očekivani porast poručivanja čipsa i piva nije ni ovaj put izostao. Pored toga, navija uz uvek popularne burgere, picu, roštilj, palačinke i giros.

Što se ostale kupovine tiče, pored piva i grickalica, u porastu su i zahtevi za gaziranim pićima, slatkišima poput keksa i čokoladica, kao i sokovima i ostalim bezalkoholnim pićima.