GENEZA OTVORILA VRATA STUDENTIMA: Dragoceni uvid u proces proizvodnje i prerade bilja i povrća

Studenti IV godine fitomedicine u Genezi

8. V 2024 | Kompanija Geneza bila je domaćin grupi studenata sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, pružajući im dragoceni uvid u procese proizvodnje i prerade začinskog bilja i povrća. Studenti četvrte godine Fitomedicine imali su privilegiju da direktno posmatraju operacije kako u pogonu, tako i na polju.

“Ova poseta predstavlja ne samo priliku za studente da steknu praktično iskustvo, već i za našu kompaniju da podeli svoje znanje i ekspertizu sa budućim stručnjacima iz oblasti poljoprivrede. Posmatrajući proces prerade začinskog bilja studenti su stekli uvid u kompleksnosti i zahtevnosti modernih poljoprivrednih operacija. Osim praktičnog znanja, poseta je bila prilika za razmenu ideja i iskustava između studenata i našeg tima stručnjaka. Razgovori su pokrivali širok spektar tema, od agronomske prakse do održivih metoda proizvodnje”, saopšteno je ovim povodom iz Geneze.

Kako navode, ova poseta je samo jedan deo aktivnosti posvećenih podršci obrazovanju i razvoju budućih lidera u poljoprivredi. Kroz saradnju sa obrazovnim institucijama, kompanija nastavlja da gradi most između teorije i prakse, doprinoseći razvoju stručnih kadrova i unapređenju poljoprivredne industrije.