Geneza Food Base arome i ekstrakti

Na severu Vojvodine već skoro 30 uspešnih godina postojimo i radimo kao porodična kompanija Geneza d.o.o. Kanjiža i izrasli smo u jednu od najistaknutijih kompanija u regionu za snabdevanje prehrambene industrije. Glavna delatnost nam je snabdevanje prehrambenih kompanija na teritoriji Srbije, okolnih zemalja i EU sirovinama kao što su začini, sušeno povrće, aditivi, čajevi i staklena ambalaža.
Od ove godine proširili smo našu ponudu Food Base aromama, sirćetnim prahovima, esencijalnim uljima i biljnim ekstraktima. U ponudi su tečni i praškasti formati aroma, zatim esencijalna ulja koja se koriste u industriji stočne hrane i imaju ključnu ulogu u unapređenju zdravlja i produktivnosti životinja, kao i u oblikovanju efikasnije i održive prakse u poljoprivredi.
Sirćetni prahovi su alternativa tečnom sirćetu i zato se mogu praktično koristiti u proizvodima koji nemaju tečnu fazu tokom procesa proizvodnje. Ovi fino zrnasti prahovi su prirodni, bez glutena, i takođe odgovarajući za veganske proizvode. Mogu se koristiti kako bi poboljšali ukus prehrambenih formulacija i povećali kiselost povezanu sa sirćetom. Sirćetni prah se može koristiti kao začin za različite namirnice, kao što su čips, kokice, pečeni orasi i začini za meso.
Biljne tinkture su tečni biljni ekstrakti napravljeni potapanjem svežih ili sušenih biljaka i drugih delova biljaka u alkohol.
Oleorezini su ekstrakti bez upotrebe rastvarača, napravljeni od svih vrsta začina. Oleorezini se koriste u aplikacijama za ishranu životinja jer pružaju koncentrisane ukuse i korisna svojstva dobijena iz prirodnih izvora. Oleorezini za začine kao što su crni biber, paprika i korijander se uglavnom koriste u proizvodima od mesa kako bi se začinili proizvodi poput salama i kobasica. Oleorezin paprike služi kao sastojak sa dvostrukom svrhom jer se široko koristi kao aroma i boja u proizvodima od mesa, supama, sosovima i grickalicama.

Distributer: Geneza d.o.o. za proizvodnju, spoljnu i unutrašnju trgovinu Kanjiža
Adresa: 24420 Kanjiža, Put Narodnih heroja 17 – opština Kanjiža, Srbija
Komercijala: 024/4873-887, 024/4874-987
E-mail: dragan@geneza.rs, timea@geneza.rs
Web site: www.geneza.rs