GALENIKA DONIRALA SREDSTVA INSTITUTU ZA ONKOLOGIJU I RADIOLOGIJU SRBIJE

21112020-galenika

21. XI 2020 | Kompanija Galenika a.d donirala je Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) sredstva u iznosu od deset hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti. Cilj donacije je podrška radu ove važne, nacionalne ustanove i dodatnom unapređenju uslova lečenja pacijenata koji dolaze sa teritorije cele zemlje.

Galenika a.d. organizovala je veliku humanitarnu akciju ‘Roze oktobar’ povodom obeležavanja međunarodnog Meseca borbe protiv raka dojke ove godine, u okviru koje je donirala 10% prihoda od celokupne prodaje Pantenol krema tokom perioda od mesec dana, a tu sumu kompanija je udvostručila iz sopstvenih sredstava. Ukupan iznos donacije namenjen je nabavci hiruške opreme na Institutu za onkologiju i radiologoiju Srbije, ustanovi koja godišnje ima preko 50.000 pacijenata.

“Naša humanitarna akcije usmerena je na Institut za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) kao ustanovu od nacionalnog značaja, a praćena je aktivnostima za podizanje svesti o prevenciji karcinoma dojke. Ova godina je obeležena pandemijom COVID-19. Paralelno, postoji niz zdravstvenih i tema prevencije za koje verujemo da su važne i koje ne želimo da izgubimo iz vida. Jedna od njih je svakako borba protiv karcinoma dojke, odnosno podizanje svesti o važnosti prevencije i redovnih pregleda. Zahvalni smo svima koji su podržali akciju, jer smo na taj način zajedno doprineli poboljšanju uslova dijagnostike i lečenja onkoloških pacijenata”, izjavio je Rikardo Vian Marques, generalni direktor kompanije Galenika a.d.

„U Ime Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, želim da se zahvalim kompaniji Galenika na donaciji za potrebe naše Klinike za onkološku hirurgiju u okviru Instituta, koja obavlja najkomplikovanije zahvate iz domena onkološke hirugije za pacijente iz Srbije i regiona i gde se godišnje realizuje preko 3.500 operacija. Društveno-odgovornim ponašanjem kompanija Galenika nam je omogućila nabavku preko potrebne opreme koja će doprineti još boljem i kvalitetnijem lečenju naših bolesnika. Želim da istaknem značaj ovakvog primera kompanije koja svojom donacijom učestvuje u unapređenju lečenja”, izjavio je načelnik Klinike za onkološku hirurgiju IORS, doc.dr sci med Srđan Nikolić.

Galenika a.d. je posebnu edukativnu kampanju imala i unutar kompanije, a ‘Roze oktobar’ je podržalo i mnogo poznatih ličnosti preko društvenih mreža – glumaca, pevača, novinara, lekara koji su pozvali ljude da budu deo ove akcije i koji su ličnim primerom pokazali koliko su važni informisanje i podrška.