FERRERO GRUPA NAJAVLJUJE NOVO RUKOVODSTVO KOJE TREBA DA OJAČA GLOBALNU POZICIJU

04.04.2017---Giovanni-Ferrero

04. IV 2017. | Ferrero Grupa odlučila je da postavi novo rukovodstvo radi jačanja svog kompetitivnog položaja na tržištu čokolade i slatke pakovane hrane širom sveta, kao i ubrzanja dinamike rasta.

Preduzetnik i generalni direktor Ferrero grupe Giovanni Ferrero preuzeće ulogu izvršnog predsednika od 1. septembra 2017. godine. On će Grupu voditi fokusirajući se na dugoročne strategije, nove poslovne smerove i otkrića i inovacije, u isto vreme osiguravajući kontinuitet kulture i vrednosti kompanije.

Giovanni Ferrero odrediće nove puteve da se podstakne rast i globalizacija Grupe, uz vođenje strateških funkcija i Odbora Grupe.

S ciljem da osigura ostvarenje poslovnih ciljeva Grupe, Ferrero je odlučio da imenuje glavnog izvršnog direktora. U svojoj ulozi, glavni izvršni direktor će voditi sve aktivnosti usmerene na postizanje kratkoročnih i srednjoročnih rezultata. Funkciju glavnog izvršnog direktora od 1. septembra 2017. godine preuzeće Lapo Civiletti, visoko rangiran interni rukovodilac, sa impresivnim životopisom i izvanrednim dostignućima.

“Siguran sam da će Lapo Civiletti osigurati kontinuitet u postizanju poslovnih ciljeva i efikasne podrške Grupi i njenim ciljevima rasta”, rekao je Ferrero. “On je izabran zbog svojih poslovnih sposobnosti, orijentacije vođene vizijom i misijom, i istinskog negovanja kulture i ključnih vrednosti kompanije Ferrero”.

“Ovo je značajno vreme za Grupu u kome smo spremni da kapitalizujemo nove prilike koje se pružaju našoj kompaniji”, komentariše Civiletti. “S potpunom predanošću ću nastaviti tragovima strateškog usmerenja gospodina Ferrera, uz njega, s vrlo talentovanim vodećim timom i u saradnji sa svim svojim kolegama u Ferreru širom sveta”.

Grupa je predana investiranju u svoje ljude, jačanju talenata, upravljačkih sposobnosti i ličnih kvaliteta svojih rukovodilaca. Novo rukovodstvo će omogućiti da Ferrero u budućnosti razvije svoje poslovanje i da ojača svoj položaj na tržištima širom sveta.

Kao posledica tog ojačanog novog rukovodstva, na nivou rukovodećeg tima izvršena su sledeća imenovanja:

•           Odgovorni direktno izvršnom predsedniku:

Lapo Civiletti kao glavni izvršni direktor, ambasador Francesco Paolo Fulci kao rukovodilac institucionalnih poslova, Briano Olivares kao rukovodilac strateškog istraživanja i razvoja, Aldo Uva kao rukovodilac otvorenih inovacija i Marco Borghesi kao glavni strateški direktor.

Izvršni predsednik daće smernice sledećim odborima Grupe: Timu rukovodstva Grupe, Reviziji, Savetovanju, Proizvodima, Odboru za imenovanja i nagrade, Poslovnim inovacijama, Operacijama.

•           Odgovorni direktno glavnom izvršnom direktoru:

Giuseppe Addezio kao glavni rukovodilac za ljudske resurse i organizaciju, Patrick Baubry u razvoju poslovanja prodaje, Marco Capurso kao glavni poslovni rukovodilac na brzorastućim područjima (Kina, Indija, Bliski istok i Afrika, Azija na Pacifiku), Lapo Civiletti kao glavni poslovni rukovodilac za Evropu, Giuseppe D’Angelo kao glavni međunarodni poslovni rukovodilac (Ujedinjeno Kraljevstvo, Severna, Srednja i Južna Amerika, zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza), Jorge de Moragas kao glavni finansijski rukovodilac, Michele Ferro kao glavni rukovodilac industrije i nabavke, Fabrizio Minneci kao glavni pravni rukovodilac, Briano Olivares kao glavni globalni rukovodilac za brendove, Aldo Uva kao glavni poslovni rukovodilac strateških poslovnih jedinica.

“Siguran sam da će novo rukovodstvo ojačati rast naše kompanije, ostajući pri tom pri njenim korenima. To je ključan korak kako bi se spojilo ‘najbolje od oba sveta’: naše preduzetništvo po kome se ističemo, naša izvrsnost u rukovođenju i kvalitet svih naših ljudi – savršen spoj za uspeh”, zaključio je Ferrero.

Ferrero je započeo svoju priču u malom gradu Albi u Pijemontu u Italiji 1946. godine. Danas, s konsolidovanim prometom od preko 10 milijardi evra, Ferrero je među prvima na tržištu poslastica i treća Grupa na svetu na tržištu čokoladnih proizvoda.

Ferrero grupa prisutna je sa više od 41.000 zaposlenih u 53 zemlje; ima 22 proizvodna pogona u celom svetu, od čega su 3 deo preduzetničkog projekta Michele Ferrero u Africi i Aziji. Osim toga, početkom 2015. godine Grupa je osnovala Ferrero Hazelnut Company (HCo) koji uključuje 6 poljoprivrednih društava i 8 proizvodnih pogona. Proizvodi Ferrera kao što su Nutella, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac i linija Kinder prisutni su i prodaju se u više od 170 zemalja. Postali su deo kolektivne memorije i običaja mnogih zemalja, u kojima ih istinski voli generacija za generacijom.