EUROPAPIER DUNAV ZAVRŠIO AKVIZICIJU FIRME HYGIENE PRO TEAM

31. I 2023 | Europapier Dunav d.o.o, veleprodaja papira, ambalažnog materijala, materijala za vizuelnu komunikaciju, proizvoda higijene i sredstava za čišćenje, dovršila je akviziciju firme Hygiene Pro Team, sa širokim spektrom proizvoda, sa fokusom na premium robne marke, sa iskusnim timom i geografskom pokrivenošću većeg dela Srbije.

Svojim ubrzanim razvojem u proteklih nekoliko godina, Europapier Dunav je postao značajan igrač na tržištu proizvoda za profesionalnu higijenu i poslednjom akvizicijom će postati tržišni lider u ovom segmentu poslovanja i otvoren za dalji dinamičan razvoj u narednim godinama, navodi se u saopštenju kompanije.

“Verujemo da će svi postojeći kupci Hygiene Pro Team-a i Europapier Dunava dobiti širok i kvalitetan asortiman proizvoda, logističke usluge i stručnost koju pružaju profesionalci. Na kraju, to je omogućeno jasnom vizijom multinacionalne Europapier i Heinzel grupe kojoj Europapier Dunav pripada”, rekao je Dragutin Ilić, generalni direktor Europapier Dunava. Bojan Stojić, generalni direktor Hygiene Pro Team-a je dodao: „Ponosan sam što sam sada deo Europapier Dunava, člana Europapier i Heinzel grupe, koji je prepoznao poziciju Hygiene Pro Team-a, naša dostignuća na tržištu, kao i naš tim. Radujemo se bliskoj saradnji i realizaciji ambicioznih ciljeva koji su zajednički definisani za naredni period”.

Od 1. marta 2023. godine sektor Hygiene Europapier Dunava i Hygiena Pro Team poslovaće zajedno kao jedno pravno lice – Hygiene Pro Team (deo Europapier grupe) sa postojeće lokacije – Vinogradska 47e. Svi kupci higijenskih proizvoda Europapier Dunava biće servisirani preko Hygiene Pro Team-a.

Europapier Dunav nastaviće redovno poslovanje kao zasebno pravno lice u svim ostalim segmentima svoje delatnosti.