EUROBANK DIREKTNA U PROGRAMU PODRŠKE MALIM PREDUZEĆIMA I PREDUZETNICIMA

7622-Eurobank-Direktna-

7. VI 2022 | Eurobank Direktna i ove godine učestvuje u Programu podrške malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme u saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i projektom ‘Srbija i EU – Oprema za privredu’ koji finansira Evropska unija. Cilj programa je unapređenje poslovanja i obezbeđivanje opreme za rad malim preduzećima.

„Podrška sektoru malih preduzeća predstavlja jedno od naših strateških usmerenja, posebno u izmenjenim tržišnim uslovima, kada su izazovi u svakodnevnom poslovanju sve veći. Zbog toga smo i ovoga puta odlučili da, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta ‘Srbija i EU – Oprema za privredu’, budemo oslonac malim biznisima i preduzetnicima koji žele da unaprede svoje poslovanje kako bi klijentima obezbedili najbolje moguće proizvode i usluge”, izjavio jeDušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih, a za Program podrške je zbirno opredeljeno oko 3,1 milijardi dinara. Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25% od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, dok je učešće klijenta svega 5%. Iznos odobrene bespovratne pomoći može biti od pola miliona do pet miliona dinara, a bez obzira na njegovu visinu, finansijski okvir je usklađen tako da Eurobank Direktna učestvuje sa obezbeđenim kreditomod 70%.

Eurobank Direktna realizuje Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme, čiji je cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, tehnoloških procesa proizvodnje, podrška zapošljavanju, rast prihoda i uslova finansiranja malih preduzeća i preduzetnika.