EBRD AGROBIZNIS KONFERENCIJA CONSUMER RULES SUMMIT

  • Učesnici: Zsuzsanna Hargitai, EBRD, regionalna direktorka za Zapadni Balkan; Miljan Ždrale, EBRD, direktor za sektor agrobiznisa za centralnu i jugoistočnu Evropu; Andrej Jovanović, Moji brendovi; Emil Tedeschi, Atlantic Grupa; Miodrag Kostić, MK Group; Tomislav Čizmić, Mercator Group
  • Kada: od 30. septembra do 1. oktobra 2019.
  • Gde: Beograd, Hotel Hilton

 

Dvodnevna konferencija okupiće regionalne lidere u agrobiznisu.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) od 30. septembra do 1. oktobra 2019. u Beogradu organizuje konferenciju Consumer Rules Summit, posvećenu globalnim trendovima u oblastima agrobiznisa, FMCG-ja, maloprodaje i distribucije.

Consumer Rules Summit je zamišljen kao platforma za umrežavanje, diskusiju i razmenu ideja zasnovanih na iskustvima i dobrim praksama. Tokom dva dana, konferencija će okupiti preko 30 vrhunskih predavača i preko 150 učesnika, uključujući predstavnike vodećih kompanija u agrobiznisu, maloprodaji i distribuciji, ali i u široj industriji FMCG, iz EU, jugoistočne Evrope, Bliskog Istoka, Afrike i Turske.

Glavna tema samita je potrošnja potrošača, koja čini gotovo 60% svetskog BDP-a i snažan je pokretač ekonomija. Četvrta industrijska revolucija transformiše čitave sisteme proizvodnje, distribucije i potrošnje pružajući mogućnosti za stvaranje dodatne vrednosti pomoću tehnologija. Konferencija će odgovoriti na pitanje – Ko će pobediti u toj trci?

Promena zahteva potrošača utiče na lokalno tržište i poslovne modele, te će konferencija otvoriti pitanja kako manji biznisi mogu efikasno da odgovore ovim zahtevima, ali i kakav je interes globalnih strateških igrača u jugoistočnoj Evropi i da li je konsolidacija tržišta dobra vest za potrošače. Vodeći regionalni igrači govoriće o preduslovima potrebnim za okruženje pogodno za ulaganja, gde su pristupi finansiranju, predvidiva politika i stabilno poslovno okruženje osnov za dalji razvoj.

Paneli posvećeni agrobiznisu okupiće najrelevantnije sagovornike iz ove oblasti sa ciljem kreiranja diskusije na temu uticaja klimatskih promena, regenerativne poljoprivrede kao odgovora na zahteve tržišta, ali i mogućnostima koje donosi digitalizacija i pojmovi Big Data i Veštačka inteligencija.

Više informacija o samitu, učesnicima i programu, pogledajte na: https://crsummit.net/