DS SMITH OKONČAVA PREUZIMANJE SRPSKOG DRUŠTVA ZA PAKOVANJE, BOSIS DOO

foto: DS Smith

29. III 2024 | DS Smith, dobavljač održive ambalaže, saopštio je danas uspešno okončanje preuzimanja društva Bosis doo, društva za proizvodnju ambalaže visokog kvaliteta u Srbiji. Ovo strateško preuzimanje usmerava DS Smith ka ubrzanom rastu, te povećanim kapacitetima i mogućnostima da isporuči izuzetnu vrednost klijentima i investitorima u istočnoj Evropi. Sa posebnim fokusom na kupce robe široke potrošnje (FMCG), Bosis doo je posebno pogodan za razvoj regionalne strategije DS Smitha, koja ističe održivo pakovanje i dalju mogućnost rasta u regionu.

DS Smith i Bosis doo će iskoristiti svoju zajedničku snagu i ekspertizu kako bi ponudili inovativna rešenja za pakovanje.

“Drago mi je što smo uspešno udružili naše kompanije. Zajedno snažnije poslujemo u regionu, vođeni značajnim rastom potražnje za alternativama problematičnoj plastici u istočnoj Evropi, a posebno u Srbiji. Izražavamo toplu dobrodošlicu našim novim kolegama i očekujemo da ćemo zajedno poboljšati našu mogućnost da našim kupcima pružimo inovativna i održiva rešenja za pakovanje. Radujemo se podizanju naših regionalnih kapaciteta i daljem ubrzanju rasta, nudeći visokokvalitetne proizvode još široj bazi kupaca”, izjavio je Majls Roberts, izvršni direktor grupe, DS Smith.

“Ova strateško preuzimanje jača našu ponudu širom istočnog regiona, povećavajući naš uticaj i portfolio naprednom tehnologijom i mogućnostima. Sada smo u još boljoj poziciji da pomognemo našim klijentima u postizanju ambicioznih ekoloških ciljeva i uvođenju inovativnih alternativa problematičnoj plastici”, istakao je Reinier Schlatmann, generalni direktor DS Smith-a za region istočne Evrope.

Zamena plastike je od ključnog značaja za DS Smith, a poslovanje je nedavno dostiglo prekretnicu sa preko 762 miliona jedinica plastike zamenjene od marta 2020. DS Smith nastavlja da blisko sarađuje sa klijentima kako bi im pomogao da postignu svoje ciljeve održivosti, i nastojaće da ubrza ovaj napredak u istočnom regionu.

Preuzimanjem društva Bosis doo, DS Smithove ukupne aktivnosti pakovanja u istočnoj Evropi sastojaće se od 30 fabrika i dodatnih postrojenja, zapošljavajući više od 7.000 ljudi u regionu. Smeštena oko 100km južno od Beograda, u Srbiji, porodična firma je osnovana 1982. godine i zapošljava 140 zaposlenih koji rade na jednoj lokaciji u Valjevu.