DRUGA NURDOR DONATORSKA VEČERA

25112019-nurdor

21. XI 2019 | Kompanija Gomex bila je donator i strateški partner druge po redu Gala donaterske večeri za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Ovaj događaj upriličen je u petak, 22. novembra, u hotelu ‘Vojvodina’ u Zrenjaninu.

Na inicijativu volonterki NURDOR-a Marije Laketić Ljevar, Aleksandre Tabakov, Bojane Tabaković, Olge Mošorinac i Jelene Đorđević Perc, prošle godine je održano prvo donatorsko Gala veče za NURDOR. Bio je to ujedno i početak kampanje za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu, a prikupljena sredstva iznosila su 1.200.000 dinara. Ove godine, ta suma je za sto hiljada dinara veća i iznosi 1.300.000. NURDOR već više od godinu dana prikuplja novac za izgradnju Roditeljske kuće u Beogradu, za šta je potrebno oko milion evra. Sigurni smo da sada već imamo dovoljno za kupovinu placa i početak gradnje, tako da smo vrlo blizu ostvarenju našeg cilja – rekla je Jolan Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a.

Ovo udruženje od početka podržavaju i pomažu mnoge javne ličnosti, a pozivu da budu gosti na drugoj donatorskoj Gala večeri odazvali su se književnica i istoričarka umetnosti Olivera Skoko, muzičari Milan Đurđević (Neverne Bebe) i Zoran Kostić Cane (Partibrejkers), kao i stand-up komičar Srđan Dinčić. Domaćin donatorske Gala večeri za Nurdor ponovo je bio Vladimir Vanja Grbić, čovek koji svojim angažmanom predstavlja jedan od najblistavijih primera humanosti i solidarnosti, pogotovo kada je reč o podršci deci koja biju teške životne bitke.