DONIRANO VIŠE OD ŠEST TONA HRANE ZA NAJSIROMAŠNIJE

28122017-delhaize

28. XII 2017 | Tokom samo tri dana građani Srbije donirali su više od šest tona hrane u velikoj novogodišnjoj akciji koju su organizovali Banka hrane uz podršku kompanije Delhaize Serbia, a u 13 gradova širom Srbije.

U novogodišnjoj akciji je učestvovalo 80 Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnica, a prikupljena hrana otišla je onima kojima je najpotrebnija – članovima Banke hrane iz 20 organizacija širom Srbije.

“Drago nam je i ponosni smo što nam se i ovog puta odazvao veliki broj građana u akciji prikupljanja namirnica za najsiromašnije. Važno je što se ponovo osetila velika solidarnost, pogotovo u vremenu darivanja, kad treba da mislimo i na to kako da drugima pomognemo i makar malo olakšamo svakodnevni život. Nastavićemo sa kompanijom Delhaize Serbia da organizujemo ovakve aktivnosti i da se zajedno borimo protiv gladi”, kazala je Radmila Ivetić u ime Banke hrane.

Još jednom su, i u periodu darivanja, građani Srbije pokazali jedinstvo i humanost i za najugroženije sugrađane prikupili neophodne namirnice.

“U skladu sa našim obećanjem da budemo bolji komšija, kao i sa strategijom održivog poslovanja, trudimo se da pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Pored programa donacija i direktne pomoći, uključujemo i naše kupce u humanitarne aktivnost. Ovo je treća akcija ove godine sa Bankom hrane tokom kojih je prikupljeno više od 20 tona namirnica. Te količine nam ukazuju da su naši potrošači veoma motivisani da učestvuju, a veoma smo zahvalni svima koji su nam pomogli da pomoć stigne do onih kojima je neophodna”, rekao je Uroš Radojević, u ime kompanije Delhaize Serbia.