DONACIJA OD ČETIRI MILIONA DINARA ZA KOVID BOLNICE I KASARNE

Izvor: Tanjug

27. IV 2020 | Kompanija Merkator-S donirala je robu u vrednosti od oko četiri miliona dinara za kovid bolnice i kasarne Vojske Srbije angažovane u borbi protiv pandemije Kovid 19, a prvi kontigent donirane pomoći isporučen je 27. aprila kovid bolnici KBC ‘Dragiša Mišović’.

“Svaka donacija u ovom trenutku je dobrodošla. Kako pacijentima koji leže u našoj bolnici, tako i brojnom medicinskom osoblju koje se brine o tim pacijentima. Zahvalio bih se kompaniji Mercator-S i svim drugim kompanijama koje su nam svesrdno pomogle u ovako važnom trenutku i pokazale svoju društvenu odgovornost”, rekao je Predrag Savić, zamenik direktor KBC ‘Dragiša Mišović’.

U narednih mesec dana jednom nedeljno voda, sokovi, slatkiši i voće biće isporučivani KBC ‘Dragiša Mišović’, Zemunskoj bolnici, Kliničkim centrima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, dok će kasarnama u Kneževcu i Zucama biti isporučena sredstva za higijenu i dezinfekciju.

“Kad je proglašena pandemija korona virusa prvo smo zaštitili naše zaposlene. Prvi smo postavili pleksiglas pregrade na kasama i podne oznake za održavanje rastojanja u radnjama. Nastojali smo da naši ljudi i cenjeni potrošači dobiju što je moguće bolje uslove za rad i za nabavku osnovnih namirnica. Mercator-S je za izvanredan rad u vanrednim okolnostima svim kolegama u maloprodaji isplatio bonuse na zarade. Dali smo svoje ljude, znanje i donacije gde god nam se ukazala prilika i koliko god smo bili u mogućnosti. U pet kliničkih centara u Srbiji i dve vojne kasarne, doniraćemo robu u vrednosti od četiri miliona dinara. Medicinski radnici u bolnicama ‘Dragiša Mišović’ i Zemunskoj, kao i kliničkim centrima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, na nedeljnom nivou dobijaće namirnice koje će im pomoći da izdrže radeći najteži i najvažniji posao za Srbiju danas. Srećni smo što imamo priliku da solidarnost kao jednu od primarnih vrednosti naše kompanije proširimo na društvo u celini”, rekao je Lazar Marković, direktor područja maloprodaje u kompaniji Mercator-S.