DONACIJA LOPTI SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA U SRBIJI

20. VII 2018 | Zahvaljujući donaciji kompanije Marbo Product, sve osnovne škole u Srbiji će do kraja godine imati nove lopte za ekipne sportove. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a u okviru aktuelne kampanje brenda Chipsy ‘Pokaži fudbalsku strast’.

Kompanija je sredinom aprila započela realizaciju donacije lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet svim osnovnim školama na teritoriji Srbije. Deo lopti je već isporučen školama, dok će od septembra, sa početkom nove školske godine, lopte nastaviti put preostalih osnovnih škola, čime će svi osnovci biti opremljeni za raznovrsne sportske aktivnosti.

Donacija lopti za više od 1.200 škola na teritoriji Srbije promoviše sport i razvoj dece i omladine na principima zdravih životnih stilova, kao i prevenciju gojaznosti među decom školskog uzrasta kao deo podrške kampanji ‘Teži ravnoteži’ i Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

“Donacija lopti ima za cilj da doprinese usvajanju zdravih životnih stilova koji se odnose na fizičku aktivnost i popularizaciju sporta. Pored osnovaca u Srbiji, lopte ćemo donirati i školama u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave timskim sportovima, uživaju u fizičkoj aktivnosti, ali i razvijaju timski duh i fer plej. Kompanija je za potrebe ove društveno-odgovorne kampanje iskoristila marketinšku snagu svog brenda Chipsy, a posebno smo ponosni na činjenicu da je značaj projekta prepoznao i naš proslavljeni fudbalski reprezentativac Dejan Stanković pruživši podršku kampanji”, istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije Marbo Product.

Kompanija Marbo Product, članica PepsiCo grupe, doniraće više od 7.000 lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, odnosno preko 15.000 lopti za ceo region zapadnog Balkana.