DODELJENE NAGRADE ‘PRIJATELJ PORODICE 2023’

Foto: Dragan Kujundžić

6. XII 2023. | Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije (PKS) 16. novembra su uručene nagrade ‘Prijatelj porodice 2023’ kompanijama, koje su po oceni stručnog žirija, javnosti i zaposlenih najbolje uskladile rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru i kvalitetno provode vreme sa porodicom.

U saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, ‘Prijatelj porodice 2023’ uručen je u tri kategorije: Velika privredna društva, Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije i Mala i srednja privredna društva.

U prvoj kategoriji, nagarada je pripala kompanijama: Đenerali osiguranje Srbija, Banka inteza, Nestlé Adriatic, Bambi i Nelt.

Telekom Srbija je dobitnik nagrade u kategoriji Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije, dok su među malim i srednjim privrednim društvima ovo prestižno priznanje ponele kompanije Testeral Jagodina, Tekstil Užice i Diginet Zrenjanin.

Zahvaljujući saradnji sa UNDP-jem, za tri najuspešnija mala i srednja preduzeća, osim prestižnog priznanja ‘Prijatelj porodice’, obezbeđeno je i sufinansiranje projekata iz oblasti usklađivanja rada i roditeljstva.

Priznanja su uručili Darija Kisić, ministar za brigu o porodici i demografiju i Marko Čadež, predsednik PKS-a.

Žiri su činili predstavnici Privredne komore Srbije, Vlade RS i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Fondacije Ana i Vlade Divac i Fondacije Ravnopravnost i TV B92.

Osnovni cilj projekta ‘Prijatelj porodice’ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranja takve radne atmosfere u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum istovremeno održavajući balans između vremena provedenog na poslu i sa porodicom.