DODELJENE NAGRADE #KAKTUS2019!

31. X 2019. | Marketing mreža nagradila je sinoć organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje na petom, jubilarnom festivalu integrisanih komunikacija ‘Kaktus 2019’. Za nagrade je ove godine konkurisalo čak 183 projekta, što je rast od 38,64% u odnosu na prošlu godinu.

Kampanja ‘Mame, dobro došle na svet’, koju je osmislila i realizovala agencija Leo Burnett za klijenta Vip Mobile, proglašena je Integrisanom kampanjom godine – Grand Prix. Ova kampanja osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – TV i Brand awarness integrisana kampanja. Agencija Leo Burnett osvojila je nagradu i u kategoriji Interne komunikacije za kampanju ‘Nesebična knjiga’ za klijenta Vip Mobile.

Agencija McCann Beograd, sa 13 finalista i četiri dobitnika, proglašena je Agencijom godine. Ova agencija osvojila je nagrade i u kategorijama Pojedinačni radovi – Print i Cross media integrisana kampanja za projekat ‘Ne odričem se’, u kategoriji Mobile za kampanju fARytale Journey za klijenta The Coca-Cola Company i Digitalna integrisana kampanja za #StayClean i Exit Fondaciju.

Sa pet dobitnika i devet finalista, Vip Mobile proglašen je treću godinu za redom Oglašivačem godine.

Agencija Ovation BBDO osvojila je dve nagrade za kampanju ‘Lavovske priče’ za klijenta Carlsberg Srbija, u kategorijama Pojedinačni radovi – Video i Content marketing, kao i nagradu za kampanju ‘Visa Srbija Contactless ft Beer Fest’.

Agencija New Moment New Ideas Company nagrađena je u kategorijama Pojedinačni radovi – Radio za kampanju ‘My Voice Is Me – Soldier’ i u kategoriji Influencer marketing za kampanju ‘Call of beauty’.

Agencija Sivo osvojila je dve nagrade u kategorijama Social media za kampanju ‘Snickers Blam Challenge’ i u kategoriji Outdoor za kampanju ‘Ko je rek’o da je Ikea daleko’.

Fullhouse Ogilvy krunisan je sa dva priznanja i to u kategorijama Media i Execution – Dizajn za projekat ‘Intarifa’, a za klijenta Vip Mobile.

Beogradska filharmonija nagrađena je u kategoriji Odnosi s javnošću za kampanju ‘Filharmonijski koncerti za bebe’, dok je Hemofarm Fondacija osvojila priznanje u kategoriji Društveno odgovorna integrisana kampanja za ‘I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju’.

M2Communications nagrađen je u kategoriji Event za Coca-Cola HBC Kick-Off & Annual Party 2019. Saatchi & Saatchi Belgrade dobio je nagradu za Direktni marketing za kampanju ‘#čekiraj’, klijent Avon, dok je produkcijska kuća Tuna Fish Studio ponela Kaktus nagradu za kampanju ‘mts Box’, a u kategoriji Execution Produkcija.

Nagrada za najbolju Profitnu integrisanu kampanju pripala je agenciji Communis DDB za projekat ‘Air Srbija – svaki put po tvojoj meri’. Projekat ‘Potraga za Munchonautom’ agencije Popular Communications osvojila je priznanje u kategoriji Inovativna integrisana kampanja, dok je dobitnik u kategoriji Integrisana kampanja kreirana za drugo tržište ‘Nikšićko IPA kampanja’ koju je realizovala agencija Luna\TBWA Beograd za klijenta Apatinsku pivaru. Najbolja Adaptirana međunarodna kampanja je ‘Tuborg Open’ koju je realizovala agencija Executive Group.

“Veliko interesovanje agencija i kompanija da se uključe i prijave svoje najbolje projekte iz prethodnog perioda, samo je još jedan dokaz kredibiliteta i ugleda festivala Kaktus. Znatno veći broj prijava u odnosu na sve prethodne godine, dokaz je i da kao tržište i struka rastemo i razvijamo se. Veoma mi je drago što su agencije i kompanije prepoznale kvalitet festivala i ukazale nam poverenje. Još jednom čestitamo svim dobitnicima i finalistima”, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO, Marketing mreže.