DIGITAL DAY NAM DONOSI VESTI O INDUSTRIJSKIM TRENDOVIMA U SVETU

10.04.2018---Ana-Andjelic-Digital-Day

10. IV 2018. | Konferencija ‘Digital Day’, posvećena digitalnom i interaktivnom marketingu, ove godine se održava 8. i 9. maja u beogradskom JDP-u pod sloganom ‘New Signal’.

Na ovoj konferenciji srešće se kreatori, vizionari, eksperti digitalnih medija i marketinga, stratezi, donosioci poslovnih odluka, kreativni umovi i tehnološki ‘geekovi’. Učesnici će biti u prilici i da, kroz networking, upoznaju buduće saradnike i partnere, a postojeća partnerstva učine još snažnijim.

Najveća i najznačajnija regionalna konferencija posvećena digitalnom i interaktivnom marketingu, Digital Day, održava se osmi put, a inostrani predavači i eksperti govoriće o aktuelnim industrijskim trendovima u svetu.

Među predavačima će biti i Ana Anđelić, Chief Brand Officer iz kompanije Rebecca Minkoff. Ana je strateg, pisac i doktor sociologije. Ona se besprekorno kreće između tehnologije, mode i kreativnosti, a podjednako je strastvena i po pitanju falsifikovane luksuzne robe na ulici Canal dok radi sa studentima MIT Media Laba. Ana je u upravnom odboru Lean Luxea i TRPTK, a njen dnevni posao  je građenje modernih luksuznih brendova. U dosadašnjoj karijeri radila je za brendove poput Tom Ford, Belvedere, Moet Hennessy, Sotheby’s, Tag Heuer, Bebe, Loewe, Sergio Rossi, Olivia Palermo, itd. Prepoznata je kao jedna od ‘Luxury Women to Watch’ 2016. i ‘Guardian’s Top Ten Digital Strategists to Watch’. Često doprinosi publikacijama u industriji i govori na međunarodnim konferencijama.

Na Digital Dayu će biti reči o tome kako je medijsko planiranje ušlo u novu eru, onu u kojoj se akcenat stavlja na potrošača i njegove potrebe u trenutku kupovine. Zato nam je neophodan Media Design, a kako on izgleda, prisutni će saznati od Ane Anđelić.

Brian Morrissey je glavni urednik ‘Digidaya’, medijske kuće koja se fokusira na digitalne medije i marketinšku industriju. Prethodnu deceniju se bavio razvojem industrije internet oglašavanja. Pre dolaska u Digiday, Brajan je proveo šest godina kao digitalni urednik u AdWeeku. Čest je govornik na događajima u industriji, kako u SAD-u, tako i u inostranstvu.

Na Digital Day konferenciji, Brajan će ispričati kakvo je stanje medija u 2018. godini i sa kakvim se izazovima suočavaju. Vesti o finansijskim pritiscima, dominaciji određenih platformi i širenje dezinformacija postali su učestali, ali on smatra da će budućnost doneti bolja vremena ukoliko se fokusiramo na diferencijaciju brendova, lojalnost kupaca i raznovrsnost izvora prihoda.

Marijana Prpić dolazi iz kompanije Google. Marijana je pre Googlea radila za Hrvatski Telekom, kao direktor odeljenja za strategiju i reklamiranje brenda. Njen sledeći potez je bio prelazak u FMCG industriju – Badel1862, kao direktor za inovacije i marketing. Tokom proteklih šest godina, Marijana radi u Googleu, gde je zadužena za razvoj poslovanja u Adriatic regionu.

Na predavanju Marijane Prpić ‘How digital mindset should guide your business transformation’ prisutni će moći da saznaju na koji način inovacije utiču na sve poslovne procese, zaposlene i potrošače.

Johann Wrede je globalni potpredsednik Strateškog marketinga za SAP Hybris, deo kompanije SAP koji se bavi trgovinom i angažovanjem kupaca. On vodi organizaciju koja pokriva Solution Marketing, globalne programe, Brand experience, Content marketing i marketing ekosistema. Pisao je, implementirao, prodao i plasirao softver za različite kompanije, i velike i male. Johann je strastven u korišćenju priča i autentičnih iskustava da inspiriše poslovne ljude da pronađu načine da bolje angažuju svoje kupce.

Pričaće o marketingu sa svrhom i zašto je svrha važna, kao i koja je uloga tehnologije u toj transformaciji.

Chapin Clark, Executive Vice President – R/GA, Copywriter, izvršni kreativni direktor specijalizovan za građenje tona brenda i sadržaja za društvene medije. Kao vlasnik @RGA Twitter profila i urednik studija slučajeva agencije R/GA, odgovoran je za ton i glas brenda R/GA.

Brendovi ulažu vreme i resurse da definišu ton komunikacije i vrednosti kojima se predstavljaju na društvenim mrežama, međutim na ‘Digital Dayu’, Chapin Clark govoriće o drugom fenomenu – definisanju anti-brenda i neprijatelja u odnosu na koji se gradi nastup.

Pored zanimljivijih predavanja, konferenciju će obeležiti i mnogobrojne panel diskusije koje će upotpuniti stručnjaci iz zemlje i regiona.

Karte za konferenciju biće u prodaji do 7. maja preko zvaničnog sajta.