COCA-COLA SISTEM OTVORIO PUNIONICU GAZIRANE VODE ‘ROSA HOMOLJE’ U NERESNICI

10. V 2022 | Coca-Cola sistem u Srbiji danas je zvanično otvorio novu punionicu, u Neresnici, opština Kučevo, čime je kompanija nastavila značajne investicije u domaću ekonomiju. U novoj punionici, koja je otvorena uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Christophera Hilla i brojnih zvanica iz političkog i biznis sveta, proizvodiće se gazirana voda Rosa Homolje. Samo u prvoj godini vrednost investicije u modernizaciju proizvodnje i opremu je oko 5 miliona evra.  U novoj punionici u prvoj fazi posao je našlo 50 radnika, među kojim su i zaposleni koji su radili kod prethodnog poslodavca.

Punionica u Neresnici je čak četvrta velika akvizicija Coca-Cola sistema u poslednje dve decenije. Iako prepoznata po proizvodnji gaziranih pića, kompanija je vođena vizijom da bude 24/7 partner kupcima i potrošačima tokom godina svom portfoliju pridružila Vlasinsku Rosu, Next sokove, kao i jednog od najpoznatijih proizvođača konditora na ovim prostorima, Bambi.

“Rosa Homolje označava početak nove ere, novi je pokretač našeg rasta, uz koji ćemo ostvariti još veći doprinos ukupnoj ekonomiji. Kvalitetom i visokim standardima u proizvodnji, podići ćemo lestvicu na još viši nivo”, saopštio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora. “Samo u prvoj godini investiramo oko 5 miliona evra. Imamo planove za proširenje kapaciteta, kao i izvoz Rosa Homolje na regionalna tržišta“, poručio je Atanasov, dodajući da Coca-Cola sistem ostaje pouzdan partner ekonomiji Srbije, a sada i novom domu – Homoljskom kraju.

“Izuzetno smo ponosni na novog člana našeg portfolija, gaziranu vodu Rosa Homolje, koja potiče iz visoko kvalitetnih izvora bogatih kalcijumom, starih preko 20.000 godina. Snažnim pozicioniranjem brenda želimo da dođemo do potrošača sa porukom o impresivnom kvalitetu koji odlikuje naš novi proizvod“, kazao je Luca Santandrea, generalni direktor kompanije Coca-Cola za tržište Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

“Coca-Cola, simbol SAD, otvorila je svoju prvu punionicu u Srbiji 1968. godine, u koju od tada neprestano ulaže.  Veoma sam ponosan što mogu da kažem da je Coca-Cola Sistem, baš kao što su sve kompanije iz SAD, veliki partner lokalne zajednice. Reč je o kompanijama koje kreiraju radna mesta i nove vrednosti, istovremeno poslujući po najvišim standardima zaštite životne sredine”, istakao je Christopher Hill, ambasador SAD u Srbiji.